Dziś prezentuję obiad dla prawdziwych smakoszy. Upieczemy filety pstrąga łososiowego, skropione uprzednio sokiem z pomarańczy i podamy je z delikatnym sosem muślinowym. Towarzyszyć im będzie przepyszna sałatka z zielonych szparagów i fasoli szparagowej oblana wyśmienitym pesto z pistacji i liści szałwii. Zapraszam na ucztę!
- 4 filety z pstrąga łososiowego
- sok z połówki pomarańczy
- oliwa z oliwek
- łyżka świeżej szałwii, posiekanej
- świeżo mielony pieprz
- sól morska
- 3 żółtka (w temperaturze pokojowej)
- sok z połowy cytryny
- pieprz biały
- sól
- 100 g masła
- 200 ml śmietany kremówki (30%)
- 2 pęczki szparagów
- 400 g zielonej fasolki szparagowej
- 100 g obranych pistacji
- garść listków świeżej szałwii
- 75 ml oliwy z oliwek
- kilka kropel winnego octu
2 komentarze
nazwa i podanie jak w nejlepszej restauracji <3
Dziękuję za tak miłe słowa! 🙂