Mango lassi

czwartek, 28 sierpnia 2014

Mango lassi to stanowczo mój ulubiony i chyba najbardziej popularny koktajl z jogurtu i mango o indyjskim rodowodzie. Cudownie orzeźwiający i niezwykle pyszny. Smakuje również tym, którzy za mango nie przepadają. Uważam, że bardziej polecać go nie trzeba. Zróbcie koniecznie! :)


Składniki (na ok. 5 szklanek):
  • 3 dojrzałe mango
  • 2 szklanki jogurtu naturalnego (można użyć greckiego, lassi wyjdzie wtedy bardziej kremowe)
  • 1 szklanka mleka lub wody
  • kilka szczypt kardamonu


Wybrać miąższ z mango i zmiksować blenderem na purée. Dodać jogurtu oraz mleka. Połączyć i przyprawić kardamonem. Podawać schłodzone.

Zainteresował Ciebie ten wpis? Zobacz również:

4 komentarze

  1. Mniam, uwielbiam :) A już dawno nie robiłam...

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie już nic nie zostało,co?a takie to pyszne...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No niestety, takie pyszności znikają szybko. Ledwo co zdjęcie zdążyłem zrobić :D

      Usuń