Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły - Sesja fotograficzna dla Boskiej Pragi

niedziela, 10 kwietnia 2016

W zeszłą niedzielę wraz z całą (no prawie) ekipą Codzisw.menu mieliśmy niebywałą okazję uczestniczyć w warsztatach fotograficznych i przygotować fantastyczną sesję zdjęciową dla Boskiej Pragi. Śmiechu i radości było przy tym co niemiara. Uwielbiam tych ludzi i czuję się najszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem, że ich poznałem. Nad jakością merytoryczną sesji czuwała nasza mega zdolna fotografka Asia, autorka bloga Fotografia COOLinarna - wskazówki, jak robić lepsze zdjęcia kulinarne. Wpadnijcie do niej koniecznie, bo daje świetne "korki" wszystkim, niezależnie od stopnia zaawansowania. Przede mną odsłoniła kilka tajników aparatu, dzięki czemu zdobyłem solidne podstawy w wykonywaniu zdjęć w trybie manualnym. Dzięki Asia! Efekty naszej pracy będziecie mogli zobaczyć niedługo zarówno na profilu Boskiej Pragi na Facebooku, jak i na blogach współautorów sesji - Make it healthier, Vegeaddicted, Fill The Bowl i Lunchoteka. Ja postanowiłem podzielić się z Wami moją częścią fotek, z których jestem trochę chyba nawet dumny. Zresztą sami oceńcie. ;) A i oczywiście, jeśli mieszkacie w Warszawie lub macie zamiar wpaść do stolicy w odwiedziny, to nie zapomnijcie również "przepłynąć" na tę drugą stronę Wisły. Cudny wystrój i fajna szama mówią same za siebie, że warto tam zajrzeć, bo jest po prostu bosko. ;)

Oliwki marynowane 

Kanapka z wędzonym łososiem, twarożkiem z koperkiem, warzywami, pomidorem i oliwkami 

Siekana wołowina z musztarda francuską, marynowanymi grzybami, cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem sous-vide

Policzki wołowe z pęczakiem z grzybami oraz ciepłą sałatką z brukselki i boczku 

Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła

Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym

Hummus












Ekipa Codzisw.menu prawie w komplecie: Natalia, Asia, Karolina, Wiktoria, Monika, Michał, Michał i ja ;)

*

Na koniec pragnę jeszcze raz podziękować naszym rodzicom założycielom - Michałowi i Wiktorii za zorganizowanie dla nas tylu niespodzianek (dodatkowo Michałowi za bycie wspaniałym modelem podczas zdjęć). Asi za przeprowadzenie fantastycznych warsztatów i garść cennych informacji. Michałowi za bycie najlepszym oświetleniowcem na świecie. Jak i wszystkim pozostałym uczestniczkom: Natalii, Karolinie i Monice, bez których nie byłoby tak wesoło. Uwielbiam to, że dane jest mi pracować z tak kreatywnymi i wspaniałymi ludźmi, których śmiało mogę nazwać przyjaciółmi i nie mogę się doczekać kiedy zawojujemy razem cały Internet. :)

Zainteresował Ciebie ten wpis? Zobacz również:

16 komentarze

  1. Szkoda, że samym zdjęciem się najeść nie można :) Te czarne pierogi zrobiły na ans ogromne wrażenie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla mnie to również było jedno z najciekawszych dań. Absolutnie do powtórzenia w domu! ;)

      Usuń
  2. Odpowiedzi
    1. Och tak! <3 Chyba nie ma lepszego słowa, które by to opisało :D

      Usuń
  3. Super zdjęcia szczególnie tego zastawionego stołu od góry☺ jedzenia również bardzo apetyczne, czarne pierogi rules ☺

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Zuza! I fakt czarne pierogi rządzą - nie tylko świetnie wyglądają, ale także rewelacyjnie smakują. :)

      Usuń
  4. Świetne warsztaty :-) sama z chęcią bym w takich wzięła udział, aby się więcej nauczyć o fotografii :-) a zdjęcia wspaniałe, naprawdę mega :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Och tak, były naprawdę wspaniałe! I dziękuję bardzo, starłem dać z siebie wszystko ;)

      Usuń
  5. Wspaniałe warsztaty,a te pierogi, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wszystko wyglada bardzo cudownie, a czarne pierogi mnie powaliły ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnie też! Muszę je koniecznie zrobić w domu! ;)

      Usuń