SKŁADNIKI
- 1 kg dojrzałych bananów (najlepiej jeszcze żółtych z brązowymi plamkami)
- 300 ml śmietanki kokosowej (zebranej z góry puszki po mleku)
- 200 g masła orzechowego 100%
PRZYGOTOWANIE
- Banany zmiksuj za pomocą blendera z masłem orzechowym i kokosową śmietanką.
- Wstaw w pojemniku do zamrażarki na 6 godzin, a następnie zmiksuj ponownie. Po kolejnych 6 godzinach możesz je już podawać. Warto jednak pamiętać, że z czasem lody mocno zamarzają i tracą puszystość. Wtedy należy je wyjąć z zamrażarki na kwadrans przed podaniem, albo ponownie zmiksować w maszynce z mocnymi nożami.
UWAGI
PS. Do lodów można również dodać odżywkę białkową, rozrobioną uprzednio w kokosowym mleku. Gorąco polecam — po wymagającym treningu będą jak znalazł! 😉
18 komentarzy
Mniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! 😉
Pozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
Gorąco polecam 🙂
Ooo tak! Najlepsze lody 😉
http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Zdecydowanie! 😉
Jadłabym bez opamiętania<3
Nie dziwię się! Ciężko poprzestać na jednej porcji! 😀
Dobry pomysł:)
Fajnie, że tak myślisz 😉
Masło orzechowe z bananami to przecież duet idealny <3
Wiadomo! Nie ma sobie równych <3
Wspaniałe te lody. Napewno je zrobię. Pozdrawiam 🙂
Polecam! 😉
Uwielbiam domowe lody na bazie banana ! A z dodatkiem masła orzechowego są niebiańskie 🙂
Lepiej bym tego nie określił 😀
Cudowne lody i tak proste do zrobienia 🙂 z chęcią takie przygotuje 🙂
Po prostu czasami najprostsze rzeczy są najlepsze 😉
Uwielbiam to połączenie smakowe, zwłaszcza w lodach. W zeszłym roku robiłam podobne 🙂
To prawda, nie ma ono sobie równych! 😉