Europejska Stolica Kultury

Przebudzenie Barbary

niedziela, 28 lutego 2016
desery

Pieczone grejpfruty aromatyzowane rozmarynem i wodą różaną podawane z waniliowym kremem z nerkowców

piątek, 26 lutego 2016

Blog Roku 2015

czwartek, 25 lutego 2016
beza

Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami // wieniec bezowy

poniedziałek, 22 lutego 2016
ciasta i wypieki

Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga

czwartek, 18 lutego 2016
kuchnia węgierska

Gulyásleves - węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i zacierkami

poniedziałek, 15 lutego 2016
glon kombu

Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu

czwartek, 11 lutego 2016
boczek

Ziemniaczane kluchy mojej babci (śląskie szare kluski)

poniedziałek, 8 lutego 2016
drożdżowe

CMYK donuts - amerykańskie pączki jak malowane

poniedziałek, 1 lutego 2016