Klub Kolacyjny Barilla

środa, 22 marca 2017

Dlaczego lubię być blogerem? Między innymi dlatego, że czasami zapraszają na takie fajne eventy jak ten, czyli gluten party na 38. piętrze wrocławskiego Sky Towera. Makarony w nieprzyzwoitych ilościach, prosecco już w całkiem przyzwoitych, pyszna włoska kuchnia, doborowe towarzystwo i nauka fotografii w pięknym apartamencie z widokiem na miasto nocą. Brzmi fajnie, prawda? Taką właśnie niespodziankę zgotowała Barilla, zapraszając nas do Klubu Kolacyjnego w pewien lutowy wieczór. Wygłodniali po całym dniu zostaliśmy poczęstowani świetnymi włoskimi antipasti przygotowanymi przez zespół z VIVERE Italiano, który nie tylko zadbał o fotogeniczne dania do zdjęć, ale i ucztę wieńczącą nasze spotkanie: bavette z owocami morza, rozpływający się w ustach stek z polędwicy wołowej i włoska babba nasączona limoncello i podana w zabaglione; ależ było pysznie! Dziękuję marce Barilla za fantastyczny wieczór, a Was zapraszam na skromną fotorelację. Uważam, że nie ma co się rozpisywać, bo zdjęcia mówią same za siebie! :D

Rodzina makaronów Barilla w komplecie

Studio fotograficzne na 38. piętrze Sky Towera.

Gwiazda wieczoru: makaron z krewetą.

Walka z oświetleniem na planie.

Parmezanowe koszyczki z kremem tuńczykowym i pistacjami.

Rewelacyjne włoskie antipasti.

Sycylijska caponata z jabłkami.

Primo piatto: Bavette Barilla con frutti di mare.

Secondo piatto: Stek z polędwicy wołowej w czerwonym winie.

Deser: babbamisu alla zabaglione.

*

VIVERE Italiano || ul. Ofiar Oświęcimskich 21, Wrocław

Zainteresował Ciebie ten wpis? Zobacz również:

4 komentarze

  1. ale uczta! zazdroszczę ;) i te koszyczki parmezanowe!! <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koszyczki były mistrzowskie; absolutnie do powtórzenia w domu ^^

      Usuń
  2. Wow, super dostać zaproszenie na takie pyszności :)

    OdpowiedzUsuń