Smoothie piña colada z rumem

wtorek, 15 sierpnia 2017

Celowo piszę, że to smoothie w stylu piña colada, a nie tradycyjny sposób na popularnego drinka. W końcu z hiszpańskiego colada oznacza przecedzony. A ananas w tym smoothie jest w całości i sprawia, że napój staje się bardzo gęsty. Egzotyczne trio w postaci zmiksowanego ananasa z kokosowym mlekiem i rumem jest moim zdaniem jednym z najlepszych alkoholowych połączeń, jakie wymyślił człowiek. Ale dzięki temu, że mamy tutaj do czynienia ze smoothie, nikt nas nie oskarży, jak będziemy popijać taką piña coladę na tarasie przed południem! W końcu to odżywczy kotajl, haha! Nawet jeśli nie potrzebujecie takiej wymówki, to polecam zblendować sobie taki miks, który od razu przeniesie Was na słoneczne Karaiby!


*

SKŁADNIKI

na 2 porcje

  • 1 cały ananas
  • 400 ml mleka kokoswego
  • 100 ml rumu (u mnie Bacardi Gold)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • kostki lodu

*

PRZYGOTOWANIE

Ananasa obierz, wytnij niejadalny środek, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do kielicha blendera. Wlej mleko kokosowe i zmiksuj, aż otrzymasz
 gładkie smoothie. Następnie wlej rum i wsyp cukier i wymieszaj na wolnych obrotach. Smoothie podawaj schłodzone z kostkami lodu (możesz je również zmiksować razem z ananasem).

*

Zainteresował Ciebie ten wpis? Zobacz również:

6 komentarze

  1. Kusząca opcja na letniego grilla ;)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowne połączenie, a że uwielbiam miksować na pewno skorzystam z propozycji ;)

    OdpowiedzUsuń