Dania główne wegańskie

Pieczona dynia piżmowa
faszerowana pęczotto
Fasolowe burgery
z morelowym chutneyem
Grillowane awokado
z quinoa i pomidorami
Warzywne szaszłyki
z wędzoną papryką

Czarny ryż z kurkami,
boczniakami i przegrzebkami
z pora

Low-carb pad thai
z makaronu z alg morskich,
tofu i zielonym groszkiem
Burgery z kaszy gryczanej
z wędzoną śliwką i konfiturą
z czerwonej cebuli
Zimowe maki sushi z ryżem
z kalafiora i słonecznika


Adżapsandali - gruziński
gulasz z warzyw


Penne z pesto
z czerwonej kapusty

Pomidory faszerowane kaszą
gryczaną i kurkami

Cukinia faszerowana
ryżem i rodzynkami
Ślonski wege łobiad
sprytnej gospodyni:
gumiklyjzy z bobu
i modro kapusta

Spaghetti z cukinii z sosem
tahini, chili i orzechami
włoskimi


Pulpety z kaszy jaglanej
w sosie pieczarkowym
i sałatką z buraczków


Wegańskie racuchy
drożdżowe z jabłkami



Spaghetti z pulpetami
z kaszy jaglanej oraz
sosem z bakłażana
i pomidorów

Bliskowschodnie
bakłażany z sosem
tahini i granatem