O MNIE

Dwudziestopięcioletni włóczykij z mikserem w ręku. Tak w dużym skrócie mógłbym siebie opisać. Pozytywnie zakręcony albo należałoby raczej powiedzieć zmiksowany ze mnie człowiek, bo z pewnym przyrządem kuchennym nie rozstaję się na krok, co widać na załączonym obrazku. Siedzenie przy garach było mi w zasadzie pisane od kołyski. Musiałem w końcu sobie jakoś radzić ze względu na swoje wybredne podniebienie. Obok zainteresowań kulinarnych moją drugą największą pasją są podróże – idę tam, gdzie tylko stopy mnie poniosą. Podróżując po świecie, poznawanie każdego nowego zakątka rozpoczynam od kuchni w sposób dosłowny. Wącham, smakuję i zaglądam innym ludziom do garnków, bo to właśnie tam zawarta jest cała historia. Gdy przeszło rok temu założyłem bloga, nie miałem pojęcia gdzie mnie to zaprowadzi. Jednak z każdym dniem zdaję sobie sprawę jaką olbrzymią frajdę mi to sprawia. Dlatego też brnę dalej do przodu, by spełniać swoje marzenia - w przyszłości marzy mi się założenie własnej restauracji oraz cukierni, a także napisanie książki kucharskiej, która zdobyłaby serca czytelników na całym świecie. 

Po godzinach miksuję również dla Let's Travel Magazine - magazynu zrzeszającego blogujących podróżników, Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego Kocioł oraz dla Codzisw.menu - portalu tworzonego przez piekielnie zdolnych blogerów kulinarnych, w którym serwujemy dla Was cudowne przepisy na każdy dzień tygodnia. Jestem również autorem cyklu Śniadanie Tygodnia, przygotowywanego dla marki Netto. Na ich fanpejdżu na Facebooku znajdziecie nowe pomysły każdego tygodnia! Mój przepis znajdziecie również we Wrocławskiej Książce Kucharskiej, której jestem współautorem.