WSPÓŁPRACA

Czym się zajmuję?

Tworzę wysokiej jakości treści. Są to głównie przepisy, których jestem autorem i które są inspirowane moimi podróżami (zarówno po świecie rzeczywistym, jak i wirtualnymi). Swoje potrawy sam fotografuję i przygotowuję do zdjęć. Ponadto piszę również recenzje i relacje z miejsc, w których można smacznie zjeść lub które warto odwiedzić. Podróże, obok kulinariów, to moja największa pasja, więc na blogu nie brakuje do nich odniesień. W przyszłości planuję poszerzyć treści bloga o szeroko rozumiany lifestyle i kanał wideo. Więcej na stronie o mnie.

Nie tylko food²

Poza moim blogiem jestem współautorem portalu Codzisw.menu, na którym wraz z grupą niezwykle utalentowanych blogerów tworzymy przepisy na każdy dzień tygodnia. Naszym partnerem jest marka DUKA. Ponadto od ponad roku jestem autorem cyklu Śniadanie Tygodnia, który przygotowuję dla marki Netto. Swoje przepisy publikowałem również w magazynie internetowym Let's Travel, Dolnośląskim Magazynie Kulinarnym Kocioł i e-bookach wydanych przez Codzisw.menu wraz z marką DUKA. Jestem również współautorem Wrocławskiej Książki Kucharskiej, która została wydana w czerwcu 2016 r. Ponadto współpracuję również z Burda Food Center, gdzie prowadzę warsztaty kulinarne.

Blog w liczbach, bo wszyscy lubimy cyferki

Bloga food² założyłem trzy lata temu, w lutym 2014 roku. Od tego czasu zbiera on rzesze czytelników, których liczba stale rośnie. W 2016 roku odwiedziło go 120 tysięcy UU, co przełożyło się na pół miliona wyświetleń. W rekordowym miesiącu — październiku 2016 blog zanotował prawie 50 tysiący PV i 14 tysięcy UU. Stali bywalcy stanowią około 30% czytelników i w dużej mierze to oni najchętniej komentują treści — ponad 7 tysięcy komentarzy. Najliczniejszą grupą czytelników (40%) są osoby w wieku 24-35 lat, z czego aż 85% czytelników to kobiety. Statystyki Google Analytics dostarczam na życzenie. Fanpage na Facebooku liczy sobie ponad 6 tysięcy polubień. Ponadto blog jest aktywnie promowany w Google+ i na Instagramie.

Nagrody, wyróżnienia i osiągnięcia


Obecność w mediach


Zaufali mi

Dotychczas współpracowałem z następującymi markami:
Netto — od sierpnia 2015 r. prowadzę na ich fanpage'u na Facebooku stały cykl Śniadanie Tygodnia. W ramach tej współpracy przygotowuję zdjęcia, przepisy i grafiki. Wspólnie organizowaliśmy również konkurs. Od stycznia 2017 r. prowadzę dla marki kampanię promującą Półkę Zdrowia.
Duka — patronat portalu Codzisw.menu od stycznia 2016 r. W ramach współpracy przygotowuję przepisy i zdjęcia z ich produktami. W listopadzie 2016 r. wydaliśmy wspólnie broszurę pt. "Kulinarna rozgrzewka przed zimą".

Knorr — Wpis sponsorowany w lutym 2017 r.

Sesje zdjęciowe z wykorzystaniem produktów marki Homla, grudzień 2016: 1 i 2.

Opolska Regionalna Organizacja Turystyczna — relacja z wizyty studyjnej na szlaku kulinarnym Opolski Bifyj (październik/listopad 2016 r.).

Tommy Cafe — wpis sponsorowany we wrześniu 2016 r. Konkurs na FB w lutym 2017 r.

Krajowa Rada Drobiarstwa Izba Gospodarcza — wpis sponsorowany w lipcu 2016 r.
Frisco — wpis sponsorowany w lutym 2016 r.
Fajnapka — konkurs na fanpage'u w styczniu 2016 r.
Westwing — wpisy sponsorowane w grudniu 2015 r.styczniu 2016 r. i lutym 2016 r.
Restaurant Week — byłem ambasadorem festiwalu podczas edycji: jesień 2015, wiosna 2016, jesień 2016, wiosna 2017. W ramach współpracy prowadziłem również wydarzenia towarzyszące: warsztaty kulinarne oraz panel dyskusyjny.
Wrocławski Bazar Smakoszy — patronat blogerski nad wydarzeniami specjalnymi i podczas organizowanych festiwali

Co jestem w stanie zrobić?

  • Przygotować dla Ciebie i Twojej firmy jedyny w swoim rodzaju wpis, np. konkurs, recenzję czy artykuł sponsorowany z lokowaniem produktu.
  • Przeprowadzić degustację menu oraz sesję zdjęciową dla restauracji.
  • Stworzyć unikalny przepis wraz ze zdjęciami.
  • Umieścić na blogu baner z reklamą (oczywiście związaną z tematyką bloga).
  • Poprowadzić warsztaty kulinarne.
  • A także wiele innych! Jeśli masz fajny pomysł na współpracę, to śmiało do mnie napisz na adres hello@food2.pl.