Pyszna domowa lasagne ze szpinaku, doprawionego gałką muszkatołową i czosnkiem oraz z cukinią ze szczyptą oregano. Zamiast tradycyjnego beszamelu przygotowałem sos z mascarpone, szalotek i gorgonzoli, która nadaje odrobiny pikanterii. Jest absolutnie genialna!
Składniki (na 4 lasagne):
- 16 płatów makaronu do lasagne
- 900 g szpinaku (mrożonego w liściach)
- 2-3 cukinie
- 250 g mascarpone
- 75 g gorgonzoli
- 2 żółtka
- 4-6 ząbków czosnku, starte
- 2 szalotki
- gałka muszkatołowa
- pół łyżeczki oregano (suszone)
- świeżo mielony pieprz
- sól
- oliwa z oliwek
6 komentarzy
Rewelacja! Koniecznie muszę taką zrobić 😛 Wygląda przepysznie 🙂
Miło to słyszeć i polecam wypróbować 😉
Moje smaki 🙂 Zapowiada się bardzo smakowicie 🙂
Cieszę się 🙂
przepyszne, wszyscy w domu zachwalali pozdrawiam 🙂
Miód dla moich oczu, to czytać! Ogromnie się cieszę! 😉