food²
  • Diety
    • Wszystko Bez cukru Bez glutenu Bez nabiału Paleo Wegańska Wegetariańska

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Snickers z daktyli i fasoli

      Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Brownie z awokado na mące migdałowej z borówkami

      Malinowy pudding chia

      Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową w słoiku

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Panna cotta z marakują

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Nugat z pistacjami, żurawiną i migdałami

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Snickers z daktyli i fasoli

      Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado

      Bezglutenowa pizza z batata

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Kaczka pieczona z jabłkami

      Pizza z arbuza

      Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami

      Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili

      Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru

      Napar z kurkumy z rozmarynem, miodem i cytryną

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Snickers z daktyli i fasoli

      Pieczona dynia piżmowa z masłem i szałwią

      Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…

      Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

  • Kuchnie
    • Wszystko Kuchnia amerykańska Kuchnia bliskowschodnia Kuchnia francuska Kuchnia fusion Kuchnia hiszpańska Kuchnia indyjska Kuchnia meksykańska Kuchnia orientalna Kuchnia polska Kuchnia portugalska Kuchnia skandynawska Kuchnia śródziemnomorska Kuchnia włoska

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Panna cotta z marakują

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Placek ze słodkich ziemniaków w rytmie soul food

      CMYK donuts – amerykańskie pączki jak malowane

      Ciasto dyniowe

      Chowder kukurydziany na mleku kokosowym

      Cronut – słodki romans donuta z croissantem

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Jajka sadzone z hummusem i awokado

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Hummus z bobu

      Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem

      Fesenjan – perska potrawka z kurczaka w granatowo-orzechowym…

      Adżarskie chaczapuri z adżapsandali

      Cukinia faszerowana aromatycznym ryżem i rodzynkami

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Gratin de pommes dauphinois, czyli francuska zapiekanka z…

      Quiche lorraine – placek lotaryński

      Clafoutis z jabłkami i cynamonem

      Bûche au chocolat – czekoladowa rolada biszkoptowa z…

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Dekonstrukcja Rogala Marcińskiego: białe makówki, karmelowa tafla z…

      Dyniowa panna cotta

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Krokiety z kaszanki w panko na purée jabłkowym…

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Churros

      Gazpacho z arbuzem

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto…

      Dorsz z sałatką na ciepło z ziemniaków, bobu,…

      Wielkanocne bułeczki drożdżowe z rozmarynem, pomarańczą, czarnuszką i…

      Empanadillas de atún y verduras verdes al horno…

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Ekspresowe tacos z kurczakiem

      Chili con carne, podawane z guacamole

      Papryki faszerowane chili con carne

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Chińskie marmurkowe jajka gotowane w herbacie

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem”…

      Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i…

      Sajgonki z białą kapustą i słodkim sosem chili

      Naleśniki kokosowe ze smażonymi bananami i liczi

      Ptysie z kremem malinowym

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z…

      Sernik agarowy z malinami

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Cytrynowa babka piaskowa

      Pascha

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Arroz doce – ryż na mleku

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Queijo Fresco com Mel e Amêndoas – ser…

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Pastéis de Bacalhau – portugalskie krokiety z dorsza

      Peixinhos da Horta – zielona fasolka w tempurze

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback

      Glögg – skandynawski grzaniec na czerwonym winie z…

      Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Bułgarska banica z serem śródziemnomorskim, szpinakiem i oliwkami

      Gazpacho z arbuzem

      Spaghetti z mulami

      Zapiekanka à la Musaka

      Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Panna cotta z marakują

      Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone

      Risotto z groszkiem cukrowym

      Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

  • Okazje
    • Wszystko Boże Narodzenie Halloween Na grilla Sylwester i Karnawał Tłusty Czwartek Walentynki Wielkanoc

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą

      Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi

      Pierogi makówki

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Ciasto klementynkowe bez mąki

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Sos chimichurri

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Grillowany arbuz z jogurtem greckim, orzeszkami piniowymi i…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania

      Pieczarki faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i oliwkami

      Serowe paluchy z ciasta francuskiego

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Churros

      CMYK donuts – amerykańskie pączki jak malowane

      Pączki z konfiturą różaną

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Walentynkowy sernik na zimno z malinami

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…

      Walentynkowa panna cotta z malinami

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Cytrynowa babka piaskowa

      Pascha

      Chińskie marmurkowe jajka gotowane w herbacie

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą…

      Biała kiełbasa zapiekana w cydrze z jabłkami i…

  • Słodkie
    • Wszystko Babeczki i muffinki Bez pieczenia Bezowe Ciasta ucierane Ciasteczka Ciasto drożdżowe Ciasto francuskie i półfrancuskie Ciasto kruche Ciasto parzone Desery Lody Serniki Tarty Torty

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Panna cotta z marakują

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową…

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Fit babeczki z kremem z nerkowców i owocami

      Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Wegańskie kokosowe ptasie mleczko z tapioki

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami

      Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem…

      Charlotte malinowa

      Fit tarta bez pieczenia z musem malinowym i…

      Tort bezowy z owocami lata

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami

      Tarta z agrestem i bezą włoską

      Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami //…

      Babeczki z czerwoną porzeczką pod bezową pierzynką

      Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

      Pavlova z mango i pistacjami

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Ciasto klementynkowe bez mąki

      Clafoutis z jabłkami i cynamonem

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Cytrynowa babka piaskowa

      Bezglutenowy chlebek bananowy z nasionami chia

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Bezglutenowe ciasto czekoladowe z całymi gruszkami gotowanymi w…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Rudolph shortbread – ciasteczka maślane w renifery

      Kruche ciastka z masłem orzechowym

      Mini domki z piernika

      Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru

      Korzenne ciastka z amarantusa i orzechów włoskich

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Drożdżowe ślimaczki z powidłami śliwkowymi do odrywania

      Makowiec zawijany – drożdżowa rolada z białym makiem

      Rogale Marcińskie z białym makiem

      Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Rogale Marcińskie z białym makiem

      Cronut – słodki romans donuta z croissantem

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Rudolph shortbread – ciasteczka maślane w renifery

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Churros

      Eklery z budyniowym kremem

      Pączki hiszpańskie (gniazdka)

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Panna cotta z marakują

      Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi

      Pierogi makówki

      Nugat z pistacjami, żurawiną i migdałami

      Snickers z daktyli i fasoli

      Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

      Lizaki lodowe z ogórka i melona

      Fit lody bananowe z masłem orzechowym (bez cukru,…

      Lodowe lizaki piña colada z marakują

      Sorbet truskawkowy

      Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą

      Sernik Snickers z masłem orzechowym, solonym karmelem i…

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Sernik agarowy z malinami

      Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką…

      Mini serniczki z truskawkami

      Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Wegańska tarta z batatów

      Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem…

      Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami

      Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą…

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Tort bezowy z owocami lata

      Schwarzwälder Kirschtorte – Tort Szwarcwaldzki

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Szpinakowy tort naleśnikowy z cytrynowym kremem maślanym

      Wuzetka

      Tort Reese’s z masłem orzechowym na 4. urodziny…

  • Śniadania
    • Wszystko Jajka Owsianki Pasty do chleba Placuszki i naleśniki Smoothie Tosty, wrapy i kanapki

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Tosty z jagodami i kozim serem

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Jajka sadzone z hummusem i awokado

      Placki z białej kaszy gryczanej z bekonem, jajkiem…

      Full English breakfast, czyli mocarne angielskie śniadanie

      Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami

      Szparagi z jajkiem sadzonym, chipsami z boczku i…

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Gryczanka – owsianka z białej kaszy gryczanej z…

      Muesli dr Birchera – owsianka bez gotowania

      Hummus z bobu

      Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem

      Twarożek z orzechów nerkowca z czosnkiem niedźwiedzim

      Pasztet fasolowo-gruszkowy z orzechami włoskimi i rozmarynem

      Pasta z czerwonej fasoli z rodzynkami

      Smalec z fasoli

      Pasztet z selera z suszonymi śliwkami

      Obłędna pasta z dyni, suszonych pomidorów i słonecznika

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Zielone naleśniki ze szpinakiem

      Korzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi

      Placki z białej kaszy gryczanej z bekonem, jajkiem…

      Pancakes z mąki kokosowej

      Bezglutenowe naleśniki z twarożkiem ze słonecznika i kiełkami

      Naleśniki ryżowe z masłem migdałowym i bananami

      Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…

      Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

      Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tosty z jagodami i kozim serem

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Tosty francuskie z chałki ze smażonym kaki

      Grzanki z „tuńczykową” pastą ze słonecznika

      Tosty francuskie z twarożkiem z nerkowców i rabarbarem

      Gryczane wrapy z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado…

      Kanapka inżyniera mechanika z soczystym filetem z kurczaka…

  • Dania główne
    • Wszystko Dania mięsne Drób Wieprzowina Wołowina Dania z kaszy i ryżu Domowy fast-food Mączne Makarony Ryby i owoce morza

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Gratin de pommes dauphinois, czyli francuska zapiekanka z…

      Rösti z serem halloumi i chorizo

      Quiche lorraine – placek lotaryński

      Pieczona dynia piżmowa z masłem i szałwią

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem

      Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

      Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną…

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem

      Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną…

      Kaczka pieczona z jabłkami

      Kurczak pieczony w winogronach

      Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z…

      Cepeliny z mięsem

      Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

      Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…

      Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Gulasz wołowy z dynią na ciemnym piwie

      Boeuf bourguignon – wołowina po burgundzku

      Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i…

      Chili con carne, podawane z guacamole

      Papryki faszerowane chili con carne

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado

      Pieczony kalafior z parmezanem i polentą

      Risotto z groszkiem cukrowym

      Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Risotto z podgrzybkami i chipsem z parmezanu

      Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie

      Czas na piknik! Burgery z łososia z grillowanym…

      Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…

      Wegeburgery z kaszy gryczanej z wędzoną śliwką podawane…

      Bezglutenowa pizza z batata

      Rösti z serem halloumi i chorizo

      Buraczane gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem

      Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z…

      Bułgarska banica z serem śródziemnomorskim, szpinakiem i oliwkami

      Zielone naleśniki ze szpinakiem

      Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone

      Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem

      Spaghetti alla carbonara

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Makaron z wędzoną makrelą

      Conchiglioni alla bolognese, czyli muszelki z sosem bolońskim

      Spaghetti z mulami

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami

      Makaron z wędzoną makrelą

      Spaghetti z mulami

  • Inne przepisy
    • Wszystko Napoje Pieczywo Przekąski Przystawki Sałatki Sosy i przetwory Zupy

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Cytrusowy koktajl na noworocznego kaca

      Eggnog – świąteczny poncz jajeczny z whisky

      Smoothie piña colada z rumem

      Lemoniada ogórkowa z miętą i limonką

      Napar z kurkumy z rozmarynem, miodem i cytryną

      Czas na piknik! Burgery z łososia z grillowanym…

      Wegeburgery z kaszy gryczanej z wędzoną śliwką podawane…

      Ekspresowy chleb z mąki krupczatki

      Chałka z kruszonką

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Pastéis de Bacalhau – portugalskie krokiety z dorsza

      Peixinhos da Horta – zielona fasolka w tempurze

      Melon z jamón serrano i grillowanym serem halloumi

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Okra z czosnkiem, chili, cytryną i orzeszkami

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Szparagi z jajkiem sadzonym, chipsami z boczku i…

      Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…

      Sałatka z grillowanym kurczakiem, morelami, malinami i serem…

      Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i…

      Sałatka z awokado, rzodkiewką, granatem i sosem z…

      Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Sałatka z kurczakiem, serem roquefort i sosem miodowo-musztardowym

      Sos chimichurri

      Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

      Sos żurawinowy na czerwonym winie

      Crème fraîche

      Korzenny syrop dyniowy do Pumpkin Spice Latte

      Majonez sojowy

      Aïoli – prowansalski sos czosnkowy

      Konfitura z czerwonej cebuli

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Zupa krem z ziemniaków z wędzoną makrelą, zielonym…

      Gazpacho z arbuzem

      Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

      Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i…

      Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu

  • Przewodniki
    • Wszystko Lizbona Madryt Neapol Polska Targi świata

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      LX Factory – postindustrialna Lizbona

      Petiscos – portugalskie przekąski

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      LX Factory – postindustrialna Lizbona

      Petiscos – portugalskie przekąski

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie

      Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Gdzie zjeść najlepszą pizzę w Neapolu?

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna?

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie

      Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie

      Targi świata: Marché Billancourt pod Paryżem

      Targi świata: Mercat Central w Walencji

  • Wokół stołu
    • Wszystko Dzieje się we Wrocławiu Fotografia Podsumowania Recenzje Restauracje Restaurant Week Spotkania blogerów Warsztaty Zdrowe odżywianie i diety

      To już 5 lat!

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Cheat Meal

      #PodłączSię

      Chodźmy do Restauracji Steak N’ Roll na Restaurant…

      Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week!…

      #PodłączSię

      OKO na Wrocław

      Wrocławscy Ulicożercy – Relacja z Festiwalu Food Trucków…

      Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy

      Kulinarna rozgrzewka przed zimą: kulisy sesji zdjęciowej Codzisw.menu…

      Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…

      Kadry z ogrodu – lipiec

      To już 5 lat!

      Recenzja robota kulinarnego Goclever Kitchen Mate

      I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni!

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Chodźmy do Restauracji Steak N’ Roll na Restaurant…

      Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week!…

      Premiera zimowego menu w OVO Bar & Restaurant

      Foodpairing z szampanem Moët & Chandon w Cherry…

      Jesienne menu w VIVIAN (NIECZYNNE)

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Chodźmy do Restauracji Steak N’ Roll na Restaurant…

      Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week!…

      Restaurant Week w Cherry Lounge & Restaurant: jak…

      Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach

      Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to…

      Restaurant Week w Pappatore: W tym szaleństwie jest…

      Restaurant Week w Vivian: lekko, pysznie i z…

      Międzynarodowy Dzień Jajka: Śniadanie z Kotliną Natury i…

      Klub Kolacyjny Barilla

      Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…

      Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU

      Mój pierwszy raz z See Bloggers

      Fudskłer w Akcji: Gęsina na Świętego Marcina w…

      Fudskłer w Akcji: fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI,…

      Warsztaty Kulinarne: Norweski Dorsz Zimowy Skrei

      Mój pierwszy raz z See Bloggers

      Cheat Meal

  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt

food²

o jedzeniu do kwadratu

  • Diety
    • Wszystko Bez cukru Bez glutenu Bez nabiału Paleo Wegańska Wegetariańska

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Snickers z daktyli i fasoli

      Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Brownie z awokado na mące migdałowej z borówkami

      Malinowy pudding chia

      Tofurnik na zimno z galaretką truskawkową w słoiku

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Panna cotta z marakują

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Nugat z pistacjami, żurawiną i migdałami

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Snickers z daktyli i fasoli

      Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado

      Bezglutenowa pizza z batata

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Kaczka pieczona z jabłkami

      Pizza z arbuza

      Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami

      Frittata z chorizo, pomidorkami koktajlowymi i papryczką chili

      Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru

      Napar z kurkumy z rozmarynem, miodem i cytryną

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Snickers z daktyli i fasoli

      Pieczona dynia piżmowa z masłem i szałwią

      Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…

      Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

  • Kuchnie
    • Wszystko Kuchnia amerykańska Kuchnia bliskowschodnia Kuchnia francuska Kuchnia fusion Kuchnia hiszpańska Kuchnia indyjska Kuchnia meksykańska Kuchnia orientalna Kuchnia polska Kuchnia portugalska Kuchnia skandynawska Kuchnia śródziemnomorska Kuchnia włoska

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Panna cotta z marakują

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Placek ze słodkich ziemniaków w rytmie soul food

      CMYK donuts – amerykańskie pączki jak malowane

      Ciasto dyniowe

      Chowder kukurydziany na mleku kokosowym

      Cronut – słodki romans donuta z croissantem

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Jajka sadzone z hummusem i awokado

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Hummus z bobu

      Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem

      Fesenjan – perska potrawka z kurczaka w granatowo-orzechowym…

      Adżarskie chaczapuri z adżapsandali

      Cukinia faszerowana aromatycznym ryżem i rodzynkami

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Gratin de pommes dauphinois, czyli francuska zapiekanka z…

      Quiche lorraine – placek lotaryński

      Clafoutis z jabłkami i cynamonem

      Bûche au chocolat – czekoladowa rolada biszkoptowa z…

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Dekonstrukcja Rogala Marcińskiego: białe makówki, karmelowa tafla z…

      Dyniowa panna cotta

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Krokiety z kaszanki w panko na purée jabłkowym…

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Churros

      Gazpacho z arbuzem

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto…

      Dorsz z sałatką na ciepło z ziemniaków, bobu,…

      Wielkanocne bułeczki drożdżowe z rozmarynem, pomarańczą, czarnuszką i…

      Empanadillas de atún y verduras verdes al horno…

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Ekspresowe tacos z kurczakiem

      Chili con carne, podawane z guacamole

      Papryki faszerowane chili con carne

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Chińskie marmurkowe jajka gotowane w herbacie

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem”…

      Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i…

      Sajgonki z białą kapustą i słodkim sosem chili

      Naleśniki kokosowe ze smażonymi bananami i liczi

      Ptysie z kremem malinowym

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z…

      Sernik agarowy z malinami

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Cytrynowa babka piaskowa

      Pascha

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Arroz doce – ryż na mleku

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Queijo Fresco com Mel e Amêndoas – ser…

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Pastéis de Bacalhau – portugalskie krokiety z dorsza

      Peixinhos da Horta – zielona fasolka w tempurze

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback

      Glögg – skandynawski grzaniec na czerwonym winie z…

      Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Bułgarska banica z serem śródziemnomorskim, szpinakiem i oliwkami

      Gazpacho z arbuzem

      Spaghetti z mulami

      Zapiekanka à la Musaka

      Sałatka nicejska z grillowanym tuńczykiem

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Panna cotta z marakują

      Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone

      Risotto z groszkiem cukrowym

      Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

  • Okazje
    • Wszystko Boże Narodzenie Halloween Na grilla Sylwester i Karnawał Tłusty Czwartek Walentynki Wielkanoc

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą

      Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi

      Pierogi makówki

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Ciasto klementynkowe bez mąki

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Sos chimichurri

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Grillowany arbuz z jogurtem greckim, orzeszkami piniowymi i…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania

      Pieczarki faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i oliwkami

      Serowe paluchy z ciasta francuskiego

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Churros

      CMYK donuts – amerykańskie pączki jak malowane

      Pączki z konfiturą różaną

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Walentynkowy sernik na zimno z malinami

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…

      Walentynkowa panna cotta z malinami

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Cytrynowa babka piaskowa

      Pascha

      Chińskie marmurkowe jajka gotowane w herbacie

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą…

      Biała kiełbasa zapiekana w cydrze z jabłkami i…

  • Słodkie
    • Wszystko Babeczki i muffinki Bez pieczenia Bezowe Ciasta ucierane Ciasteczka Ciasto drożdżowe Ciasto francuskie i półfrancuskie Ciasto kruche Ciasto parzone Desery Lody Serniki Tarty Torty

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Panna cotta z marakują

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową…

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Fit babeczki z kremem z nerkowców i owocami

      Babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i borówkami

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Wegańskie kokosowe ptasie mleczko z tapioki

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami

      Sernik na zimno z kaszy jaglanej z musem…

      Charlotte malinowa

      Fit tarta bez pieczenia z musem malinowym i…

      Tort bezowy z owocami lata

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami

      Tarta z agrestem i bezą włoską

      Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami //…

      Babeczki z czerwoną porzeczką pod bezową pierzynką

      Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

      Pavlova z mango i pistacjami

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Ciasto klementynkowe bez mąki

      Clafoutis z jabłkami i cynamonem

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Cytrynowa babka piaskowa

      Bezglutenowy chlebek bananowy z nasionami chia

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Bezglutenowe ciasto czekoladowe z całymi gruszkami gotowanymi w…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Rudolph shortbread – ciasteczka maślane w renifery

      Kruche ciastka z masłem orzechowym

      Mini domki z piernika

      Wegańskie bezglutenowe pierniczki paleo bez cukru

      Korzenne ciastka z amarantusa i orzechów włoskich

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Drożdżowe ślimaczki z powidłami śliwkowymi do odrywania

      Makowiec zawijany – drożdżowa rolada z białym makiem

      Rogale Marcińskie z białym makiem

      Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Rogale Marcińskie z białym makiem

      Cronut – słodki romans donuta z croissantem

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Rudolph shortbread – ciasteczka maślane w renifery

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Churros

      Eklery z budyniowym kremem

      Pączki hiszpańskie (gniazdka)

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Jabłka pieczone z bakaliami i podane z sosem…

      Panna cotta z marakują

      Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi

      Pierogi makówki

      Nugat z pistacjami, żurawiną i migdałami

      Snickers z daktyli i fasoli

      Budyń jaglany z mango, bananem i granatem

      Lizaki lodowe z ogórka i melona

      Fit lody bananowe z masłem orzechowym (bez cukru,…

      Lodowe lizaki piña colada z marakują

      Sorbet truskawkowy

      Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą

      Sernik Snickers z masłem orzechowym, solonym karmelem i…

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Sernik agarowy z malinami

      Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką…

      Mini serniczki z truskawkami

      Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Wegańska tarta z batatów

      Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem…

      Fit tarta kokosowa z panna cottą i owocami

      Mazurek na mące kokosowej z czekośliwką i białą…

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Tort bezowy z owocami lata

      Schwarzwälder Kirschtorte – Tort Szwarcwaldzki

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Szpinakowy tort naleśnikowy z cytrynowym kremem maślanym

      Wuzetka

      Tort Reese’s z masłem orzechowym na 4. urodziny…

  • Śniadania
    • Wszystko Jajka Owsianki Pasty do chleba Placuszki i naleśniki Smoothie Tosty, wrapy i kanapki

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Tosty z jagodami i kozim serem

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Jajka sadzone z hummusem i awokado

      Placki z białej kaszy gryczanej z bekonem, jajkiem…

      Full English breakfast, czyli mocarne angielskie śniadanie

      Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami

      Szparagi z jajkiem sadzonym, chipsami z boczku i…

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Gryczanka – owsianka z białej kaszy gryczanej z…

      Muesli dr Birchera – owsianka bez gotowania

      Hummus z bobu

      Hummus z duszonym jabłkiem i majerankiem

      Twarożek z orzechów nerkowca z czosnkiem niedźwiedzim

      Pasztet fasolowo-gruszkowy z orzechami włoskimi i rozmarynem

      Pasta z czerwonej fasoli z rodzynkami

      Smalec z fasoli

      Pasztet z selera z suszonymi śliwkami

      Obłędna pasta z dyni, suszonych pomidorów i słonecznika

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Zielone naleśniki ze szpinakiem

      Korzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi

      Placki z białej kaszy gryczanej z bekonem, jajkiem…

      Pancakes z mąki kokosowej

      Bezglutenowe naleśniki z twarożkiem ze słonecznika i kiełkami

      Naleśniki ryżowe z masłem migdałowym i bananami

      Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…

      Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

      Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tosty z jagodami i kozim serem

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Tosty francuskie z chałki ze smażonym kaki

      Grzanki z „tuńczykową” pastą ze słonecznika

      Tosty francuskie z twarożkiem z nerkowców i rabarbarem

      Gryczane wrapy z wędzonym łososiem, szpinakiem i awokado…

      Kanapka inżyniera mechanika z soczystym filetem z kurczaka…

  • Dania główne
    • Wszystko Dania mięsne Drób Wieprzowina Wołowina Dania z kaszy i ryżu Domowy fast-food Mączne Makarony Ryby i owoce morza

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Bezglutenowa pizza z batata

      Gratin de pommes dauphinois, czyli francuska zapiekanka z…

      Rösti z serem halloumi i chorizo

      Quiche lorraine – placek lotaryński

      Pieczona dynia piżmowa z masłem i szałwią

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem

      Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

      Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną…

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem

      Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną…

      Kaczka pieczona z jabłkami

      Kurczak pieczony w winogronach

      Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z…

      Cepeliny z mięsem

      Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

      Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…

      Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Gulasz wołowy z dynią na ciemnym piwie

      Boeuf bourguignon – wołowina po burgundzku

      Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i…

      Chili con carne, podawane z guacamole

      Papryki faszerowane chili con carne

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado

      Pieczony kalafior z parmezanem i polentą

      Risotto z groszkiem cukrowym

      Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Risotto z podgrzybkami i chipsem z parmezanu

      Cukinia faszerowana kaszą pęczak i pomidorami

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie

      Czas na piknik! Burgery z łososia z grillowanym…

      Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…

      Wegeburgery z kaszy gryczanej z wędzoną śliwką podawane…

      Bezglutenowa pizza z batata

      Rösti z serem halloumi i chorizo

      Buraczane gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem

      Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z…

      Bułgarska banica z serem śródziemnomorskim, szpinakiem i oliwkami

      Zielone naleśniki ze szpinakiem

      Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone

      Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem

      Spaghetti alla carbonara

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Makaron z wędzoną makrelą

      Conchiglioni alla bolognese, czyli muszelki z sosem bolońskim

      Spaghetti z mulami

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami

      Makaron z wędzoną makrelą

      Spaghetti z mulami

  • Inne przepisy
    • Wszystko Napoje Pieczywo Przekąski Przystawki Sałatki Sosy i przetwory Zupy

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Cytrusowy koktajl na noworocznego kaca

      Eggnog – świąteczny poncz jajeczny z whisky

      Smoothie piña colada z rumem

      Lemoniada ogórkowa z miętą i limonką

      Napar z kurkumy z rozmarynem, miodem i cytryną

      Czas na piknik! Burgery z łososia z grillowanym…

      Wegeburgery z kaszy gryczanej z wędzoną śliwką podawane…

      Ekspresowy chleb z mąki krupczatki

      Chałka z kruszonką

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Pastéis de Bacalhau – portugalskie krokiety z dorsza

      Peixinhos da Horta – zielona fasolka w tempurze

      Melon z jamón serrano i grillowanym serem halloumi

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Okra z czosnkiem, chili, cytryną i orzeszkami

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Szparagi z jajkiem sadzonym, chipsami z boczku i…

      Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…

      Sałatka z grillowanym kurczakiem, morelami, malinami i serem…

      Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i…

      Sałatka z awokado, rzodkiewką, granatem i sosem z…

      Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Sałatka z kurczakiem, serem roquefort i sosem miodowo-musztardowym

      Sos chimichurri

      Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

      Sos żurawinowy na czerwonym winie

      Crème fraîche

      Korzenny syrop dyniowy do Pumpkin Spice Latte

      Majonez sojowy

      Aïoli – prowansalski sos czosnkowy

      Konfitura z czerwonej cebuli

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Zupa krem z ziemniaków z wędzoną makrelą, zielonym…

      Gazpacho z arbuzem

      Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

      Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i…

      Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu

  • Przewodniki
    • Wszystko Lizbona Madryt Neapol Polska Targi świata

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      LX Factory – postindustrialna Lizbona

      Petiscos – portugalskie przekąski

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      LX Factory – postindustrialna Lizbona

      Petiscos – portugalskie przekąski

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie

      Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Gdzie zjeść najlepszą pizzę w Neapolu?

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna?

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie

      Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie

      Targi świata: Marché Billancourt pod Paryżem

      Targi świata: Mercat Central w Walencji

  • Wokół stołu
    • Wszystko Dzieje się we Wrocławiu Fotografia Podsumowania Recenzje Restauracje Restaurant Week Spotkania blogerów Warsztaty Zdrowe odżywianie i diety

      To już 5 lat!

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Cheat Meal

      #PodłączSię

      Chodźmy do Restauracji Steak N’ Roll na Restaurant…

      Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week!…

      #PodłączSię

      OKO na Wrocław

      Wrocławscy Ulicożercy – Relacja z Festiwalu Food Trucków…

      Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy

      Kulinarna rozgrzewka przed zimą: kulisy sesji zdjęciowej Codzisw.menu…

      Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…

      Kadry z ogrodu – lipiec

      To już 5 lat!

      Recenzja robota kulinarnego Goclever Kitchen Mate

      I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni!

      Restaurant Week: Destynacja Woławina