
SKŁADNIKI
Smoothie:
- 1 banan
- 1 awokado
- garść liści jarmużu lub szpinaku
- 200 ml mleka kokosowego
- 1 łyżka młodego jęczmienia
Dodatki:
- figi suszone
- amarantus ekspandowany
- świeże jeżyny
- jagody goji
- banan
PRZYGOTOWANIE
- Wszystkie składniki na smoothie zmiksuj blenderem na gładko. Przelej do miseczki i podawaj z ulubionymi, bądź wybranymi przeze mnie dodatkami. Smoothie bowl najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, ale jeżeli zmiksujesz je z zimnym mlekiem kokosowym to też będzie super.
- Przygotowując smoothie bowl nie bój się eksperymentować, dodaj to, co lubisz. Możesz dorzucić inne owoce, masło orzechowe, czy porcję protein w postaci odżywki białkowej. Na wierzch również świetnie się sprawdzą orzechy, wiórki kokosowe oraz wszelkie jadalne pestki i nasiona.
6 komentarzy
Zdrowe to na pewno, ale czy pyszne?;) Muszę zrobić i się przekonać
Uważam, że tak. Ja uwielbiam 😉 Tylko od razu ostrzegam, że do zielonego jęczmienia trzeba się przełamać, bo jest dość trawiasty w smaku 😉
Zdecydowanie takie pyszne miseczki to nasze ulubione śniadanie szczególnie tego lata, choć pomimo jesieni nadal są na stałe w naszym śniadaniowym menu 🙂
Wiadomo! U mnie częścię goszczą na kolację, ale też je bardzo lubię 🙂 I jesienią również można fajne smoothie wyczarować – chociażby z dynią 😉
Faktycznie zdrowo, tyle cudownych składników które są dla nas dobre. Choć przy tej pogodzie marzy mi się coś gorącego. :))
Dlatego obok jest gorąca zielona herbata, haha 😀 Ale dobry pomysł – muszę pomyśleć nad taką wersją smoothie na ciepło 🙂