
SKŁADNIKI
- 1 banan
- ½ szklanki pestek granatu
- ½ szklanki mrożonych owoców (np. jagód, porzeczek, wiśni, malin, truskawek)
- 100 ml mleka kokosowego
- 1-2 łyżeczki sproszkowanej guarany
- 1 karambola
PRZYGOTOWANIE
- Wszystkie składniki oprócz karamboli wrzuć do kielicha blendera i zmiksuj na gładkie smoothie. Przelej do miseczki.
- Na gotowym smoothie bowl ułóż pokrojoną w plastry karambolę i garść mrożonych owoców lub pestek granatu. Możesz także wykorzystać suszone owoce, płatki, czy ulubione pestki albo nasiona.
4 komentarze
Karambola przepięknie się prezentuje…
🙂
Co nie? Ja bardzo lubię ten owoc właśnie głównie ze względu na ten czaderski kształt! <3
Nigdy nie jadłyśmy karamboli 🙂 Ciekawe jesteśmy smaku tego owocu 🙂
Wygląda oryginalnie, ale w smaku jest dość zwyczajny, taki słodko-kwaśny. Mi przypomina niedojrzałe zielone winogrona z nutką limonki, ale latem to fajnie pasuje. 😉