
SKŁADNIKI
- 200 g queijo fresco, twarogu koziego lub owczego albo ricotty
- 4 łyżki dobrego płynnego miodu
- garść obranych migdałów w całości, słupkach lub płatkach
PRZYGOTOWANIE
- Migdały, jeśli są w całości, pokrój na słupki, a następnie podpraż na mocno rozgrzanej patelni do złotobrązowego koloru.
- Ser ułóż na talerzykach, polej miodem i posyp migdałami. Podawaj od razu.
4 komentarze
Nie przepadam za zbytnio za słodkościami, ale to biorę w ciemno. Połączenie sera z miodem i migdałami przekonuje mnie 🙂
Udam, że nie widziałem pierwszego zdania ???? Ale myślę, że to połączenie powinno Tobie smakować. Miodu można dać tylko odrobinkę, skoro nie lubisz słodkich rzeczy ?
Taki deser mogłabym codziennie, super na śniadanie. Pysznie!
Hahah, ja też! 😀