Publikacje internetowe
Swoje przepisy oraz zdjęcia publikuję nie tylko na blogu. Po godzinach od roku 2016 miksuję dla Dolnośląskiego Magazynu Kulinarnego KOCIOŁ, a dawniej również dla portalu kulinarnego Codzisw.menu oraz magazynu Let’s Travel Magazine. Stale współpracuję z różnymi markami przygotowując dla nich smakowite stylizacje, fotografię produktową oraz oryginalne przepisy. Część z nich możesz znaleźć w portfolio. Specjalizuję się przede wszystkim w tworzeniu materiałów publikowanych w social mediach, a także na stronach internetowych takich znanych marek jak: Netto, Duka, Arla Apetina i Kujawski. Moje przepisy były również publikowane na stronach Gazety Wyborczej i Wirtualnej Polski:
- WP Kuchnia, kwiecień 2017. Artykuł o mnie oraz przepis: Facet w kuchni. Łukasz Majchrowski włada wałkiem lepiej niż niejedna gospodyni.
- Gazeta Wyborcza, marzec 2016. Przepis na bułeczki drożdżowe z jajkami przepiórczymi.
Publikacje drukowane
Na swoim koncie mam również kilka publikacji drukowanych. Moje zdjęcia i przepisy ukazały się m.in. w: Magazynie Oliwia, Magazynie Durszlak, Wrocławskiej Książce Kucharskiej, Magazynie Mistrz Branży i broszurze „Kulinarna rozgrzewka przed zimą” wydanej dla marki Duka. Mam również swój drobny wkład w polską literaturę. Wspólnie z autorką Małgorzatą Starostą opracowałem menu przygotowywane przez główną bohaterkę w powieści Tajemnica Carycy wydanej w lutym 2022. Artykuł na ten temat można przeczytać na stronie Gazety Wrocławskiej.
- Małgorzata Starosta, Rolady i Romanse, 2023 r. – jestem bohaterem powieści i autorem przepisów kulinarnych zawartych w książce.
- Olivia, nr 12/2020. Przepis oraz zdjęcia Pierogów Makówek.
- Magazyn Durszlak, nr 3/2019. Okładka oraz 3 przepisy na bożonarodzeniowe wypieki wraz ze zdjęciami.
- Olivia, nr 12/2018. Przepis oraz zdjęcia tortu piernikowego.
- Wrocławska Książka Kucharska, 2016. Współautor książki wydanej w ramach promocji miasta jako Europejskiej Stolicy Kultury 2016.
- Kulinarna rozgrzewka przed zimą, listopad 2016. Broszura wydana wraz z Codzisw.menu dla marki Duka. Przepisy, zdjęcia oraz koordynacja sesji zdjęciowej.
- Mistrz Branży, nr 3/2017. Przepis na Monas de Pascua oraz zdjęcie.