
SKŁADNIKI
- 12 ulubionych babeczek (np. marchewkowych z tego przepisu)
- 12 żelek w kształcie gałek ocznych
- 500 ml śmietany kremówki 36 %
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 szklanka czerwonych owoców (np. malin albo żurawiny)
- ¼ szklanki cukru
PRZYGOTOWANIE
- Do rondelka wsyp owoce i zasyp je cukrem. Gotuj przez ok. 15-20 minut na bardzo małym ogniu. Następnie zmiksuj je blenderem i przecedź przez sitko. Sos owocowy wstaw z powrotem do rondelka i gotuj jeszcze przez chwilę, aż płyn zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
- Bitą śmietanę ubij z cukrem pudrem na sztywno. Przełóż ją do rękawa cukierniczego lub szprycy z tylką w kształcie gwiazdy i udekoruj nią upieczone i ostudzone babeczki. Kolejno polej je sosem owocowym i udekoruj żelkami w kształcie gałek ocznych.
8 komentarzy
Wyglądają niesamowicie, ale nikt nie zmusiłby mnie do zjedzenia tej gałki, nawet jeśli to żelka. Brrr Madalena
Ale one są naprawdę dobre! 😀
No i te narzędzia dopełniają widoku 😀 i tak bym zjadła hihi
Starałem się oddać klimat 😉
Gdzie kupić można takie żelki?
Te kupiłem akurat w Lidlu.
Aż mamy ochotę na takie oczko 😀
Jest straaaasznieee dobre ??