food²
  • Diety
    • Wszystko Bez cukru Bez glutenu Bez nabiału Paleo Wegańska Wegetariańska

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Sernikobrownie z dynią

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Sałatka owocowa serwowana w arbuzie

      Jaglanka z egzotycznymi owocami

      Makaron z jagodami

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi

      Sernikobrownie z dynią

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta z buraków i słonecznika

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta z buraków i słonecznika

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Pasta z buraków i słonecznika

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Tarta z kokosowo-malinową panna cottą

      Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…

      Sezamowy sos tahini

      Bezglutenowa pizza z batata

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta z buraków i słonecznika

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

  • Kuchnie
    • Wszystko Kuchnia amerykańska Kuchnia bliskowschodnia Kuchnia francuska Kuchnia fusion Kuchnia hiszpańska Kuchnia indyjska Kuchnia meksykańska Kuchnia orientalna Kuchnia polska Kuchnia portugalska Kuchnia skandynawska Kuchnia śródziemnomorska Kuchnia włoska

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Pączki crème brûlée

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Placek ze słodkich ziemniaków w rytmie soul food

      CMYK donuts – amerykańskie pączki jak malowane

      Ciasto dyniowe

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce

      Izraelskie śniadanie: smażony bakłażan z hummusem i jajkiem…

      Sabih – izraelski street-food

      Izraelski hummus

      Szakszuka z papryką i kolendrą

      Sezamowy sos tahini

      Za’atar

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Sernik z crème brûlée i malinami

      Brioszka – francuska bułka maślana

      Pączki crème brûlée

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Gratin de pommes dauphinois, czyli francuska zapiekanka z…

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Falafel burger z mango

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Arroz doce – ryż na mleku

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Churros

      Gazpacho z arbuzem

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto…

      Dorsz z sałatką na ciepło z ziemniaków, bobu,…

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Ekspresowe tacos z kurczakiem

      Chili con carne, podawane z guacamole

      Papryki faszerowane chili con carne

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Marynowane tofu z makaronem ryżowym i brokułem

      Chałka z zieloną herbatą matcha

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Chińskie marmurkowe jajka gotowane w herbacie

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem”…

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Makaron z jagodami

      Gofry z bitą śmietaną i truskawkami

      Truskawkowe ptasie mleczko

      Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną

      Owsianka z karmelizowanym rabarbarem

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Francesinha

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Arroz doce – ryż na mleku

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Queijo Fresco com Mel e Amêndoas – ser…

      Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback

      Glögg – skandynawski grzaniec na czerwonym winie z…

      Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami

      Lussebullar – szafranowe bułeczki Świętej Łucji

      Sabih – izraelski street-food

      Izraelski hummus

      Szakszuka z papryką i kolendrą

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Labneh marynowany w oliwie

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Ravioli Vecchia Modena

      Cappellacci di zucca

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Tarta z panna cottą i truskawkami

  • Okazje
    • Wszystko Boże Narodzenie Halloween Na grilla Sylwester i Karnawał Tłusty Czwartek Walentynki Wielkanoc

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Jajka faszerowane awokado

      Babka z mango i lukrem limonkowym

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą

      Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi

      Pierogi makówki

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Sos chimichurri

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Grillowany arbuz z jogurtem greckim, orzeszkami piniowymi i…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania

      Pieczarki faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i oliwkami

      Serowe paluchy z ciasta francuskiego

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Pączki crème brûlée

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Walentynkowy sernik na zimno z malinami

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…

      Walentynkowa panna cotta z malinami

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Jajka faszerowane awokado

      Babka z mango i lukrem limonkowym

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Hot Cross Buns – angielskie bułeczki wielkanocne

      Sernik wiedeński

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

  • Słodkie
    • Wszystko Babeczki i muffinki Bez pieczenia Bezowe Ciasta ucierane Ciasteczka Ciasto drożdżowe Ciasto francuskie i półfrancuskie Ciasto kruche Ciasto parzone Desery Lody Serniki Tarty Torty

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Sernikobrownie z dynią

      Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową…

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Fit babeczki z kremem z nerkowców i owocami

      Pianka jogurtowa z marakują

      Galaretkowiec z herbatnikami i morelami

      Tarta z kokosowo-malinową panna cottą

      Truskawkowe ptasie mleczko

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Wegańskie kokosowe ptasie mleczko z tapioki

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Tropikalna pavlova z egzotycznymi owocami i kremem kokosowym

      Tort bezowy z owocami lata

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami

      Tarta z agrestem i bezą włoską

      Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami //…

      Babeczki z czerwoną porzeczką pod bezową pierzynką

      Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Sernikobrownie z dynią

      Babka z mango i lukrem limonkowym

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Ciasto klementynkowe bez mąki

      Clafoutis z jabłkami i cynamonem

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Cytrynowa babka piaskowa

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Rudolph shortbread – ciasteczka maślane w renifery

      Kruche ciastka z masłem orzechowym

      Mini domki z piernika

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

      Brioszka – francuska bułka maślana

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Hot Cross Buns – angielskie bułeczki wielkanocne

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Rogale Marcińskie z białym makiem

      Cronut – słodki romans donuta z croissantem

      Tarta z panna cottą i truskawkami

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Churros

      Eklery z budyniowym kremem

      Pączki hiszpańskie (gniazdka)

      Sałatka owocowa serwowana w arbuzie

      Pianka jogurtowa z marakują

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Galaretkowiec z herbatnikami i morelami

      Gofry z bitą śmietaną i truskawkami

      Truskawkowe ptasie mleczko

      Eton mess z pieczonym rabarbarem

      Lizaki lodowe z ogórka i melona

      Fit lody bananowe z masłem orzechowym (bez cukru,…

      Lodowe lizaki piña colada z marakują

      Sorbet truskawkowy

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Sernikobrownie z dynią

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Sernik z crème brûlée i malinami

      Sernik z Czarnego Lasu

      Sernik jagodowy na zimno „Leśna Polana”

      Tarta sernikowa z lemon curd

      Tarta sernikowa z lemon curd

      Tarta z kokosowo-malinową panna cottą

      Tarta z panna cottą i truskawkami

      Tarta z budyniem i rabarbarem

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Tort z truskawkami i bitą śmietaną

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Tort bezowy z owocami lata

      Schwarzwälder Kirschtorte – Tort Szwarcwaldzki

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Szpinakowy tort naleśnikowy z cytrynowym kremem maślanym

      Wuzetka

  • Śniadania
    • Wszystko Jajka Owsianki Pasty i dodatki do pieczywa Placuszki i naleśniki Smoothie Tosty, wrapy i kanapki

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pasta z buraków i słonecznika

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Grzanki z ricottą, figami i miodem

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Jaglanka z egzotycznymi owocami

      Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce

      Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…

      Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…

      Frittata z botwiną i kozim serem feta

      Izraelskie śniadanie: smażony bakłażan z hummusem i jajkiem…

      Sabih – izraelski street-food

      Szakszuka z papryką i kolendrą

      Jajka po benedyktyńsku ze szparagami

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Jaglanka z egzotycznymi owocami

      Owsianka z karmelizowanym rabarbarem

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Gryczanka – owsianka z białej kaszy gryczanej z…

      Muesli dr Birchera – owsianka bez gotowania

      Owsianka z amarantusa z pieczoną dynią

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pasta z buraków i słonecznika

      Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim

      Izraelski hummus

      Labneh marynowany w oliwie

      Labneh – ser z jogurtu

      Pasztet z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem

      Hummus z bobu

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Zielone naleśniki ze szpinakiem

      Korzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi

      Placki z białej kaszy gryczanej z bekonem, jajkiem…

      Pancakes z mąki kokosowej

      Bezglutenowe naleśniki z twarożkiem ze słonecznika i kiełkami

      Koktajl z buraka i malin

      Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

      Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem

      Grzanki z ricottą, figami i miodem

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…

      Sabih – izraelski street-food

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tosty z jagodami i kozim serem

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Tosty francuskie z chałki ze smażonym kaki

  • Dania główne
    • Wszystko Dania mięsne Drób Wieprzowina Wołowina Dania z kaszy i ryżu Domowy fast-food Mączne Makarony Ryby i owoce morza

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Francesinha

      Makaron z jagodami

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Francesinha

      Ravioli Vecchia Modena

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem

      Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną…

      Kaczka pieczona z jabłkami

      Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z…

      Cepeliny z mięsem

      Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

      Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…

      Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Francesinha

      Ravioli Vecchia Modena

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Gulasz wołowy z dynią na ciemnym piwie

      Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado

      Pieczony kalafior z parmezanem i polentą

      Risotto z groszkiem cukrowym

      Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Francesinha

      Falafel burger z mango

      Sabih – izraelski street-food

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Ravioli Vecchia Modena

      Cappellacci di zucca

      Pizza bianca z botwinką, kozim serem feta i…

      Bezglutenowa pizza z batata

      Rösti z serem halloumi i chorizo

      Buraczane gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem

      Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z…

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Makaron z jagodami

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Makaron orzo ze szparagami, boczkiem i parmezanem

      Marynowane tofu z makaronem ryżowym i brokułem

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone

      Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami

      Makaron z wędzoną makrelą

      Spaghetti z mulami

  • Inne przepisy
    • Wszystko Napoje Pieczywo Przekąski Przystawki Sałatki Sosy i przetwory Zupy

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Koktajl z buraka i malin

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Cytrusowy koktajl na noworocznego kaca

      Eggnog – świąteczny poncz jajeczny z whisky

      Smoothie piña colada z rumem

      Lemoniada ogórkowa z miętą i limonką

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Brioszka – francuska bułka maślana

      Chleb buraczany z mąki krupczatki ze słonecznikiem

      Chałka z zieloną herbatą matcha

      Ekspresowy chleb z mąki krupczatki

      Chałka z kruszonką

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Pastéis de Bacalhau – portugalskie krokiety z dorsza

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Izraelski hummus

      Jajka faszerowane awokado

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Okra z czosnkiem, chili, cytryną i orzeszkami

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…

      Sałatka z grillowanym kurczakiem, morelami, malinami i serem…

      Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i…

      Sałatka z awokado, rzodkiewką, granatem i sosem z…

      Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Sałatka z kurczakiem, serem roquefort i sosem miodowo-musztardowym

      Sezamowy sos tahini

      Za’atar

      Orange curd

      Labneh – ser z jogurtu

      Sos chimichurri

      Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

      Sos żurawinowy na czerwonym winie

      Crème fraîche

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Zupa krem z ziemniaków z wędzoną makrelą, zielonym…

      Gazpacho z arbuzem

      Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

      Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i…

  • Przewodniki
    • Wszystko Berlin Bolonia Lizbona Madryt Neapol Polska Porto Targi świata Tel Aviv

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Porto i…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Z wizytą w Acetaia Villa San Donnino, czyli…

      Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      Berlin na Weekend – Gdzie jeść i pić?

      Z wizytą w Acetaia Villa San Donnino, czyli…

      Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      LX Factory – postindustrialna Lizbona

      Petiscos – portugalskie przekąski

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie

      Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Gdzie zjeść najlepszą pizzę w Neapolu?

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna?

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Porto i…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie

      Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…

      Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie

      Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie

      Targi świata: Marché Billancourt pod Paryżem

      Targi świata: Mercat Central w Walencji

      Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

  • Wokół stołu
    • Wszystko Dzieje się we Wrocławiu Fotografia Podsumowania Recenzje Restauracje Restaurant Week Spotkania blogerów Warsztaty Zdrowe odżywianie i diety

      Wyciskarka wolnoobrotowa Midea – recenzja

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      To już 5 lat!

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      #PodłączSię

      OKO na Wrocław

      Wrocławscy Ulicożercy – Relacja z Festiwalu Food Trucków…

      Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy

      Kulinarna rozgrzewka przed zimą: kulisy sesji zdjęciowej Codzisw.menu…

      Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…

      Kadry z ogrodu – lipiec

      To już 5 lat!

      Wyciskarka wolnoobrotowa Midea – recenzja

      Recenzja robota kulinarnego Goclever Kitchen Mate

      I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni!

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…

      Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…

      Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie

      Restaurant Week: Destynacja Woławina

      Chodźmy do Restauracji Steak N’ Roll na Restaurant…

      Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week!…

      Restaurant Week w Cherry Lounge & Restaurant: jak…

      Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach

      Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to…

      Restaurant Week w Pappatore: W tym szaleństwie jest…

      Restaurant Week w Vivian: lekko, pysznie i z…

      Międzynarodowy Dzień Jajka: Śniadanie z Kotliną Natury i…

      Klub Kolacyjny Barilla

      Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…

      Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU

      Mój pierwszy raz z See Bloggers

      Fudskłer w Akcji: Gęsina na Świętego Marcina w…

      Fudskłer w Akcji: fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI,…

      Warsztaty Kulinarne: Norweski Dorsz Zimowy Skrei

      Mój pierwszy raz z See Bloggers

      Cheat Meal

  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt

food²

o jedzeniu do kwadratu

  • Diety
    • Wszystko Bez cukru Bez glutenu Bez nabiału Paleo Wegańska Wegetariańska

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Sernikobrownie z dynią

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Sałatka owocowa serwowana w arbuzie

      Jaglanka z egzotycznymi owocami

      Makaron z jagodami

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi

      Sernikobrownie z dynią

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta z buraków i słonecznika

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta z buraków i słonecznika

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Pasta z buraków i słonecznika

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Tarta z kokosowo-malinową panna cottą

      Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…

      Sezamowy sos tahini

      Bezglutenowa pizza z batata

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta z buraków i słonecznika

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

  • Kuchnie
    • Wszystko Kuchnia amerykańska Kuchnia bliskowschodnia Kuchnia francuska Kuchnia fusion Kuchnia hiszpańska Kuchnia indyjska Kuchnia meksykańska Kuchnia orientalna Kuchnia polska Kuchnia portugalska Kuchnia skandynawska Kuchnia śródziemnomorska Kuchnia włoska

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Pączki crème brûlée

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Placek ze słodkich ziemniaków w rytmie soul food

      CMYK donuts – amerykańskie pączki jak malowane

      Ciasto dyniowe

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce

      Izraelskie śniadanie: smażony bakłażan z hummusem i jajkiem…

      Sabih – izraelski street-food

      Izraelski hummus

      Szakszuka z papryką i kolendrą

      Sezamowy sos tahini

      Za’atar

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Sernik z crème brûlée i malinami

      Brioszka – francuska bułka maślana

      Pączki crème brûlée

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Gratin de pommes dauphinois, czyli francuska zapiekanka z…

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Falafel burger z mango

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Frittata ze szparagami i sosem chimichurri

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Arroz doce – ryż na mleku

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Churros

      Gazpacho z arbuzem

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Ośmiornica z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową i pesto…

      Dorsz z sałatką na ciepło z ziemniaków, bobu,…

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym

      Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Ekspresowe tacos z kurczakiem

      Chili con carne, podawane z guacamole

      Papryki faszerowane chili con carne

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Marynowane tofu z makaronem ryżowym i brokułem

      Chałka z zieloną herbatą matcha

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Chińskie marmurkowe jajka gotowane w herbacie

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem”…

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Makaron z jagodami

      Gofry z bitą śmietaną i truskawkami

      Truskawkowe ptasie mleczko

      Galaretki truskawkowe z bitą śmietaną

      Owsianka z karmelizowanym rabarbarem

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Francesinha

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Arroz doce – ryż na mleku

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Queijo Fresco com Mel e Amêndoas – ser…

      Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback

      Glögg – skandynawski grzaniec na czerwonym winie z…

      Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami

      Lussebullar – szafranowe bułeczki Świętej Łucji

      Sabih – izraelski street-food

      Izraelski hummus

      Szakszuka z papryką i kolendrą

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Labneh marynowany w oliwie

      Pieczone bakłażany z sosem tahini, granatem i kolendrą

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Ravioli Vecchia Modena

      Cappellacci di zucca

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Tarta z panna cottą i truskawkami

  • Okazje
    • Wszystko Boże Narodzenie Halloween Na grilla Sylwester i Karnawał Tłusty Czwartek Walentynki Wielkanoc

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Jajka faszerowane awokado

      Babka z mango i lukrem limonkowym

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Sernik z ajerkoniakiem, suszonymi śliwkami i czekoladą

      Piernikowe tiramisu z powidłami śliwkowymi

      Pierogi makówki

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Satay z tempehu z sosem orzechowym

      Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Sos chimichurri

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Grillowany arbuz z jogurtem greckim, orzeszkami piniowymi i…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania

      Pieczarki faszerowane ryżem, pomidorami suszonymi i oliwkami

      Serowe paluchy z ciasta francuskiego

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Pączki crème brûlée

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Ptysie z kremem malinowym

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem

      Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki

      Walentynkowy sernik na zimno z malinami

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…

      Walentynkowa panna cotta z malinami

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Jajka faszerowane awokado

      Babka z mango i lukrem limonkowym

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Hot Cross Buns – angielskie bułeczki wielkanocne

      Sernik wiedeński

      Babka pomarańczowa z makiem i czekoladą

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

  • Słodkie
    • Wszystko Babeczki i muffinki Bez pieczenia Bezowe Ciasta ucierane Ciasteczka Ciasto drożdżowe Ciasto francuskie i półfrancuskie Ciasto kruche Ciasto parzone Desery Lody Serniki Tarty Torty

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Sernikobrownie z dynią

      Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi

      Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Babeczki na maślance z czarną maliną i migdałową…

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Drożdżowe babeczki z rodzynkami

      Fit babeczki z kremem z nerkowców i owocami

      Pianka jogurtowa z marakują

      Galaretkowiec z herbatnikami i morelami

      Tarta z kokosowo-malinową panna cottą

      Truskawkowe ptasie mleczko

      Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Wegańskie kokosowe ptasie mleczko z tapioki

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Tropikalna pavlova z egzotycznymi owocami i kremem kokosowym

      Tort bezowy z owocami lata

      Mini serniczki limonkowe z bezą włoską

      Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami

      Tarta z agrestem i bezą włoską

      Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami //…

      Babeczki z czerwoną porzeczką pod bezową pierzynką

      Tort bezowy z rabarbarem i truskawkami

      Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami

      Sernikobrownie z dynią

      Babka z mango i lukrem limonkowym

      Korzenna babka bożonarodzeniowa z daktylami i marcepanem

      Ciasto klementynkowe bez mąki

      Clafoutis z jabłkami i cynamonem

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Cytrynowa babka piaskowa

      Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową

      Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…

      Rudolph shortbread – ciasteczka maślane w renifery

      Kruche ciastka z masłem orzechowym

      Mini domki z piernika

      Dyniowe ślimaczki z cynamonem

      Rogaliki drożdżowe z białym makiem

      Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe

      Bolas de Berlim – portugalskie pączki

      Ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką

      Brioszka – francuska bułka maślana

      Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi

      Hot Cross Buns – angielskie bułeczki wielkanocne

      Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Rogale Marcińskie z białym makiem

      Cronut – słodki romans donuta z croissantem

      Tarta z panna cottą i truskawkami

      Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…

      Ptysie z kremem malinowym

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…

      Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym

      Churros

      Eklery z budyniowym kremem

      Pączki hiszpańskie (gniazdka)

      Sałatka owocowa serwowana w arbuzie

      Pianka jogurtowa z marakują

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…

      Galaretkowiec z herbatnikami i morelami

      Gofry z bitą śmietaną i truskawkami

      Truskawkowe ptasie mleczko

      Eton mess z pieczonym rabarbarem

      Lizaki lodowe z ogórka i melona

      Fit lody bananowe z masłem orzechowym (bez cukru,…

      Lodowe lizaki piña colada z marakują

      Sorbet truskawkowy

      Sernik kasztanowy z solonym karmelem

      Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem

      Sernikobrownie z dynią

      Sernikowe entremets z mango i marakują

      Sernik z crème brûlée i malinami

      Sernik z Czarnego Lasu

      Sernik jagodowy na zimno „Leśna Polana”

      Tarta sernikowa z lemon curd

      Tarta sernikowa z lemon curd

      Tarta z kokosowo-malinową panna cottą

      Tarta z panna cottą i truskawkami

      Tarta z budyniem i rabarbarem

      Pumpkin pie – tarta dyniowa

      Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…

      Pastiera Napoletana – neapolitański placek z nadzieniem z…

      Tarta z suszonymi śliwkami i czekoladą

      Tort z truskawkami i bitą śmietaną

      Number Cake na 5. urodziny bloga!

      Tort bezowy z owocami lata

      Schwarzwälder Kirschtorte – Tort Szwarcwaldzki

      Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…

      Tort biszkoptowy z kremem z białej czekolady, bezą…

      Szpinakowy tort naleśnikowy z cytrynowym kremem maślanym

      Wuzetka

  • Śniadania
    • Wszystko Jajka Owsianki Pasty i dodatki do pieczywa Placuszki i naleśniki Smoothie Tosty, wrapy i kanapki

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pasta z buraków i słonecznika

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Grzanki z ricottą, figami i miodem

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Jaglanka z egzotycznymi owocami

      Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce

      Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…

      Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…

      Frittata z botwiną i kozim serem feta

      Izraelskie śniadanie: smażony bakłażan z hummusem i jajkiem…

      Sabih – izraelski street-food

      Szakszuka z papryką i kolendrą

      Jajka po benedyktyńsku ze szparagami

      Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan

      Jaglanka z egzotycznymi owocami

      Owsianka z karmelizowanym rabarbarem

      Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi

      Gryczanka – owsianka z białej kaszy gryczanej z…

      Muesli dr Birchera – owsianka bez gotowania

      Owsianka z amarantusa z pieczoną dynią

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pasta z buraków i słonecznika

      Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim

      Izraelski hummus

      Labneh marynowany w oliwie

      Labneh – ser z jogurtu

      Pasztet z czarnej fasoli z czarnym czosnkiem

      Hummus z bobu

      Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango

      Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…

      Białkowe placuszki bananowe bez cukru

      Zielone naleśniki ze szpinakiem

      Korzenne naleśniki choinki z twarogiem i powidłami śliwkowymi

      Placki z białej kaszy gryczanej z bekonem, jajkiem…

      Pancakes z mąki kokosowej

      Bezglutenowe naleśniki z twarożkiem ze słonecznika i kiełkami

      Koktajl z buraka i malin

      Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą

      Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem

      Grzanki z ricottą, figami i miodem

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…

      Sabih – izraelski street-food

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tosty z jagodami i kozim serem

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Tosty francuskie z chałki ze smażonym kaki

  • Dania główne
    • Wszystko Dania mięsne Drób Wieprzowina Wołowina Dania z kaszy i ryżu Domowy fast-food Mączne Makarony Ryby i owoce morza

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Francesinha

      Makaron z jagodami

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Francesinha

      Ravioli Vecchia Modena

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur

      Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem

      Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim

      Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…

      Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną…

      Kaczka pieczona z jabłkami

      Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki

      Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…

      Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku

      Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z…

      Cepeliny z mięsem

      Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

      Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…

      Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Francesinha

      Ravioli Vecchia Modena

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…

      Gulasz wołowy z dynią na ciemnym piwie

      Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi

      Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado

      Pieczony kalafior z parmezanem i polentą

      Risotto z groszkiem cukrowym

      Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

      Pilaw z brukselką, żurawiną i orzechami pekan

      Francesinha

      Falafel burger z mango

      Sabih – izraelski street-food

      Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango

      Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…

      Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…

      Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków

      Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie

      Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem

      Ravioli Vecchia Modena

      Cappellacci di zucca

      Pizza bianca z botwinką, kozim serem feta i…

      Bezglutenowa pizza z batata

      Rösti z serem halloumi i chorizo

      Buraczane gnocchi z szynką parmeńską i parmezanem

      Pierogi z kurkami, serem mascarpone i chipsami z…

      Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa

      Makaron z jagodami

      Tagliatelle al ragù alla bolognese

      Makaron orzo ze szparagami, boczkiem i parmezanem

      Marynowane tofu z makaronem ryżowym i brokułem

      Spaghetti z warzywnymi klopsikami

      Muszelki nadziewane bakłażanem i mascarpone

      Makaron z bobem, prosciutto, miętą i parmezanem

      Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku

      Tacos z krewetkami w tempurze

      Arroz con verduras y atún a la parrilla,…

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami

      Makaron z wędzoną makrelą

      Spaghetti z mulami

  • Inne przepisy
    • Wszystko Napoje Pieczywo Przekąski Przystawki Sałatki Sosy i przetwory Zupy

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Sok wzmacniający odporność z imbirem

      Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki

      Koktajl z buraka i malin

      Kakałko z piankowymi bałwankami

      Cytrusowy koktajl na noworocznego kaca

      Eggnog – świąteczny poncz jajeczny z whisky

      Smoothie piña colada z rumem

      Lemoniada ogórkowa z miętą i limonką

      Foccacia z winogronami i rozmarynem

      Brioszka – francuska bułka maślana

      Chleb buraczany z mąki krupczatki ze słonecznikiem

      Chałka z zieloną herbatą matcha

      Ekspresowy chleb z mąki krupczatki

      Chałka z kruszonką

      Smażone papryczki pimientos de Padrón

      Grzanki z serem camembert i ananasem

      Arancini z szafranem i rozmarynem

      Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem

      Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…

      Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami

      Pastéis de Bacalhau – portugalskie krokiety z dorsza

      Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem

      Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką

      Izraelski hummus

      Jajka faszerowane awokado

      Burrata z szałwiowym pesto i pomidorami

      Tatar z tuńczyka na musie z awokado

      Okra z czosnkiem, chili, cytryną i orzeszkami

      Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…

      Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…

      Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…

      Sałatka z grillowanym kurczakiem, morelami, malinami i serem…

      Sałatka z zielonych szparagów z serem feta i…

      Sałatka z awokado, rzodkiewką, granatem i sosem z…

      Buddha bowl z boczniakami, prażoną ciecierzycą i sosem…

      Szparagi z grillowanym serem halloumi i miętą

      Sałatka z kurczakiem, serem roquefort i sosem miodowo-musztardowym

      Sezamowy sos tahini

      Za’atar

      Orange curd

      Labneh – ser z jogurtu

      Sos chimichurri

      Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa

      Sos żurawinowy na czerwonym winie

      Crème fraîche

      Jabłczanka – zupa z jabłek

      Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu

      Zupa krem z ziemniaków z wędzoną makrelą, zielonym…

      Gazpacho z arbuzem

      Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych

      Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku

      Tajska zupa kokosowa Tom Kha Gai z boczniakami

      Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa z wołowiną i…

  • Przewodniki
    • Wszystko Berlin Bolonia Lizbona Madryt Neapol Polska Porto Targi świata Tel Aviv

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Porto i…

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Z wizytą w Acetaia Villa San Donnino, czyli…

      Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie

      Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…

      Berlin na Weekend – Gdzie jeść i pić?

      Z wizytą w Acetaia Villa San Donnino, czyli…

      Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…

      10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…

      Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie