2,3K
Naleśniki to zdecydowanie jeden z najlepszych sposobów na niedzielne śniadanie. W tygodniu zazwyczaj nie mamy czasu na ich smażenie, a leniwy niedzielny poranek to wspaniała pora, aby sobie porządnie dogodzić. Ten przepis to jeden z moich ulubionych sposobów na bezglutenowe naleśniki. Wychodzą tak samo dobre, jak te z mąki pszennej, a z warstwą ulubionego masła orzechowego i bananami to prawdziwy śniadaniowy majstersztyk!
SKŁADNIKI
- 100 g mąki ryżowej
- 30 g mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 250 ml mleka roślinnego
- 25 ml oleju kokosowego
- 4 łyżki masła migdałowego
- 4 duże banany
PRZYGOTOWANIE
- Mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko oraz płynny olej kokosowy wymieszaj trzepaczką. Patelnię mocno rozgrzej i wylej nań cienką warstwę ciasta. Smaż przez chwilę i obróć na drugą stronę.
- Usmaż pozostałe naleśniki. Każdy z nich posmaruj cienką warstwą masła migdałowego, na środek wyłóż obrane banany i zwiń jak roladę. Pokrój na kawałki.
Zrobiłeś/zrobiłaś ten przepis?
Pochwal się efektami i otaguj mnie na Instagramie: @food_square
6 komentarzy
Najlepsze połączenie smaków jakie istnieje!:) Uwielbiam jeść tak podane naleśniki:D
W takim razie piona! Ja też uwielbiam 😀
Jak dawno nie jadłyśmy masła migdałowego! 😀 Takie połączenie ale z masłem z fistaszków to u nas standard jednak i taką wersję musimy spróbować 🙂
Polecam, bo jest równie dobre, jak z fistaszkowym, a migdały są znacznie zdrowsze 😉
Właśnie zrobiłam, pycha 🙂 Chłopak też zadowolony
Mega się cieszę! ❤️