
SKŁADNIKI
- ok. 500 g kawałek arbuza
- 600 g jogurtu greckiego
- 1 łyżka orzeszków piniowych
- oliwa z oliwek
- miód
- odrobina soli morskiej
PRZYGOTOWANIE
- Arbuza obierz ze skóry, pokrój w trójkątne kawałki, posmaruj oliwą z oliwek, posyp odrobiną soli i nabij na patyczki do szaszłyków, a następnie grilluj z obu stron, aż stanie się mocno czerwony i lekko się przypiecze (ja lubię, gdy powstają na nim już czarne pasy). Arbuza możesz grillować zarówno na tradycyjnym grillu, jak i na elektrycznym, czy patelni.
- Do szklanek nałóż jogurt grecki. Polej miodem i wsyp po kilka orzeszków. Następnie połóż po kawałku grillowanego arbuza.
6 komentarzy
jak zwykle rozkosz dla oczu i brzucha na Twoim blogu 🙂
Och, jak miło! <3
Grillowałyśmy różne owoce ale arbuza w taki sposób jeszcze nie 😀
Czas w takim razie wypróbować 😀
przekonałeś mnie! 😀 super sprawa, najbardziej z grilla lubię ananasa, ale chyba czas spróbować arbuza 🙂
Grillowany ananas też jest boski <3