
SKŁADNIKI
- 250 g nitek spaghetti z marchewki
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 300 ml passaty (przecieru pomidorowego)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- parmezan do podania
- garść listków świeżej bazylii
- oliwa z oliwek do smażenia
- pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE
- Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć posiekaną cebulę oraz czosnek. Smaż krótką chwilę, a następnie dodaj mięso. Przysmaż do zrumienienia i kolejno wlej passatę. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Na sam koniec dopraw bazylią, oregano, pieprzem oraz solą.
- Na talerz wyłóż spaghetti z marchewki (możesz je również uprzednio ugotować na parze). Polej gotowym sosem i podaj z otartym parmezanem i listami świeżej bazylii.
2 komentarze
O też lubimy warzywne spaghetti 🙂 Bardzo nam smakuje właśnie z marchewki, korzenia pietruszki i cukinii 🙂
O tak, z cukini też uwielbiam ❤️