
SKŁADNIKI
- 3-4 kromki czerstwej chałki
- 1 kaki
- 1 jajko
- 50 ml mleka
- ¼ łyżeczki cynamonu
- szczypta sol
- 2-3 łyżeczki masła
- 2 łyżki syropu klonowego + do podania
PRZYGOTOWANIE
- Jajko rozbełtaj widelcem z mlekiem, cynamonem i solą. Na patelni rozgrzej masło. Chałkę namocz w jajecznym płynie z obu stron i smaż na złoto.
- Kaki obierz i pokrój na plastry. Na patelnię połóż łyżeczkę masła, wlej 2 łyżki syropu klonowego i czekaj, aż zacznie się pienić. Wrzuć plastry kaki i smaż po minucie z każdej strony. Podawaj na gotowych tostach wraz z syropem klonowym.
2 komentarze
pyszne i pożywne śniadanie, a do tego pięknie podane 🙂
Cieszę się niezmiernie. Dziękuję! 🙂