Diety
Wszystko
Bez cukru
Bez glutenu
Bez nabiału
Paleo
Wegańska
Wegetariańska
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Ciastka francuskie z jabłkami
Domowe batoniki wieloziarniste
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Brzoskwiniowa herbata mrożona
Sorbet brzoskwiniowy z bazylią
Gryczanka z sokiem z buraka, grejpfrutem i granatem
Sernikobrownie z dynią
Sok wzmacniający odporność z imbirem
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Domowe batoniki wieloziarniste
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Jogurt z prażonym słonecznikiem i miodem
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Domowe batoniki wieloziarniste
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Pieczone bataty ze szparagami i ciecierzycą
Pasta z buraków i słonecznika
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango
Tarta z kokosowo-malinową panna cottą
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…
Sezamowy sos tahini
Domowe batoniki wieloziarniste
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Zupa krem z kukurydzy
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Ciastka francuskie z jabłkami
Kuchnie
Wszystko
Kuchnia amerykańska
Kuchnia bliskowschodnia
Kuchnia francuska
Kuchnia fusion
Kuchnia grecka i bałkańska
Kuchnia hiszpańska
Kuchnia indyjska
Kuchnia meksykańska
Kuchnia orientalna
Kuchnia polska
Kuchnia portugalska
Kuchnia skandynawska
Kuchnia śródziemnomorska
Kuchnia włoska
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Placuszki dyniowe z przyprawami korzennymi
Odwrócone ciasto ananasowe
Pancakes z borówkami
Tort czekoladowy na piwie z kremem maślanym i…
Starry night cake pops – gwiezdne ciasteczkowe lizaki
Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i…
Old-fashioned doughnuts – amerykańskie pączki na maślance
Gofry gryczane z boczkiem, jajkiem sadzonym i syropem…
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Burek z serem feta i botwiną
Hummus paprykowy
Chlebki pita na zaczynie poolish
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką
Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce
Izraelskie śniadanie: smażony bakłażan z hummusem i jajkiem…
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Tort truskawkowy Fraisier z kremem bawarskim
Charlotte brzoskwiniowa
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Croissants
Aioli z czarnym czosnkiem
Magdalenki z zieloną herbatą matcha
Pierogi z pieczoną marchwią i masłem orzechowym
Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem
Sernikowe entremets z mango i marakują
Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…
Falafel burger z mango
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Tatar z tuńczyka na musie z awokado
Frittata ze szparagami i sosem chimichurri
Bougatsa
Feta pieczona z miodem, sezamem i figami
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Sos tzatziki
Sałatka grecka
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Burek z serem feta i botwiną
Chlebki pita na zaczynie poolish
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Aioli z czarnym czosnkiem
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Arroz doce – ryż na mleku
Arroz con verduras y atún a la parrilla,…
Churros
Gazpacho z arbuzem
Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku
Chlebki naan z masłem czosnkowym
Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca
Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie
Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki
Mango lassi
Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym
Zupa krem z kukurydzy
Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku
Tacos z krewetkami w tempurze
Ekspresowe tacos z kurczakiem
Chili con carne, podawane z guacamole
Papryki faszerowane chili con carne
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Szparagi w sosie teriyaki
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu
Korzeń lotosu w sosie kung pao po syczuańsku
Japchae – koreański stir-fry z warzywami i makaronem…
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka francuskie z jabłkami
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Jogurtowy placek ze śliwkami i kruszonką
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Bolas de Berlim – portugalskie pączki
Francesinha
Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe
Arroz doce – ryż na mleku
Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki
Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…
Queijo Fresco com Mel e Amêndoas – ser…
Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe
Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…
Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku
Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback
Glögg – skandynawski grzaniec na czerwonym winie z…
Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami
Lussebullar – szafranowe bułeczki Świętej Łucji
Bougatsa
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Burek z serem feta i botwiną
Chlebki pita na zaczynie poolish
Sabih – izraelski street-food
Izraelski hummus
Szakszuka z papryką i kolendrą
Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Tiramisu
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem
Pasta alla Norma – makaron z bakłażanem i…
Risotto z czarnym czosnkiem
Frittata z jarmużem i serem feta, czyli jak…
Okazje
Wszystko
Boże Narodzenie
Halloween
Na grilla
Na imprezę
Sylwester i Karnawał
Tłusty Czwartek
Walentynki
Wielkanoc
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Sos tzatziki
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Drożdżowa gwiazda z makiem
Panforte di Siena
Tarta makowa
Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem
Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi
Pumpkin pie – tarta dyniowa
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Sos tzatziki
Sałatka grecka
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Szparagi w sosie teriyaki
Sałatka makaronowa z cappelletti i szparagami
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…
Satay z tempehu z sosem orzechowym
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Parmezanowe koszyczki z musem tuńczykowym i pistacjami
Pasta z buraków i słonecznika
Grzanki z serem camembert i ananasem
Izraelski hummus
Arancini z szafranem i rozmarynem
Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Parmezanowe koszyczki z musem tuńczykowym i pistacjami
Arancini z szafranem i rozmarynem
Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem
Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…
Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania
Old-fashioned doughnuts – amerykańskie pączki na maślance
Pączki kokosowe Rafaello
Bolas de Berlim – portugalskie pączki
Pączki crème brûlée
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Ptysie z kremem malinowym
Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…
Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem
Babeczki walentynkowe z kremem malinowym
Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…
Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…
Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki
Walentynkowy sernik na zimno z malinami
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową
Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…
Walentynkowa panna cotta z malinami
Puszysty sernik na białkach
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Sos tatarski
Babka maślana z lukrem i kruszonką
Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi
Jajka faszerowane awokado
Babka z mango i lukrem limonkowym
Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd
Słodkie
Wszystko
Babeczki i muffinki
Bez pieczenia
Bezowe
Ciasta ucierane
Ciasteczka
Ciasto drożdżowe
Ciasto francuskie, półfrancuskie i filo
Ciasto kruche
Ciasto parzone
Desery
Lody
Serniki
Tarty
Torty
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Piernik z powidłami śliwkowymi
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Tiramisu
Babeczki jogurtowe z borówkami
Mini serniczki z lemon curd
Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i…
Babeczki walentynkowe z kremem malinowym
Magdalenki z zieloną herbatą matcha
Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem
Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi
Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki
Tiramisu
Charlotte brzoskwiniowa
Pianka jogurtowa z marakują
Galaretkowiec z herbatnikami i morelami
Tarta z kokosowo-malinową panna cottą
Truskawkowe ptasie mleczko
Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem
Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…
Tort bezowy z kremem cytrynowym i pistacjami
Tort bezowy tiramisu
Tropikalna pavlova z egzotycznymi owocami i kremem kokosowym
Tort bezowy z owocami lata
Mini serniczki limonkowe z bezą włoską
Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami
Tarta z agrestem i bezą włoską
Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami //…
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Piernik z powidłami śliwkowymi
Jogurtowy placek ze śliwkami i kruszonką
Odwrócone ciasto ananasowe
Babka maślana z lukrem i kruszonką
Magdalenki z zieloną herbatą matcha
Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami
Sernikobrownie z dynią
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Bezglutenowe pierniczki z mąki gryczanej
Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu
Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd
Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową
Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…
Drożdżówki z serem i brzoskwiniami
Babka maślana z lukrem i kruszonką
Pączki kokosowe Rafaello
Drożdżowa gwiazda z makiem
Dyniowe ślimaczki z cynamonem
Rogaliki drożdżowe z białym makiem
Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe
Bolas de Berlim – portugalskie pączki
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Bougatsa
Croissants
Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…
Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…
Rogale Marcińskie z białym makiem
Cronut – słodki romans donuta z croissantem
Puszysty sernik na białkach
Tartaletki z jabłkami
Najprostsza szarlotka na półkruchym cieście
Tarta makowa
Tarta z panna cottą i truskawkami
Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd
Number Cake na 5. urodziny bloga!
Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…
Ptysie z kremem malinowym
Number Cake na 5. urodziny bloga!
Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…
Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym
Churros
Eklery z budyniowym kremem
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
Tiramisu
Jogurt z prażonym słonecznikiem i miodem
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Starry night cake pops – gwiezdne ciasteczkowe lizaki
Trufle z czarnym czosnkiem i solą morską
Piernikowa panna cotta z solonym karmelem
Sałatka owocowa serwowana w arbuzie
Pianka jogurtowa z marakują
Sorbet brzoskwiniowy z bazylią
Lizaki lodowe z ogórka i melona
Fit lody bananowe z masłem orzechowym (bez cukru,…
Lodowe lizaki piña colada z marakują
Sorbet truskawkowy
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Sernik z białą czekoladą i pistacjami
Sernik na zimno z białą czekoladą i borówkami
Sernik z rabarbarem
Mini serniczki z lemon curd
Puszysty sernik na białkach
Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i…
Sernik kasztanowy z solonym karmelem
Tartaletki z jabłkami
Tarta makowa
Tarta sernikowa z lemon curd
Tarta z kokosowo-malinową panna cottą
Tarta z panna cottą i truskawkami
Tarta z budyniem i rabarbarem
Pumpkin pie – tarta dyniowa
Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…
Tort truskawkowy Fraisier z kremem bawarskim
Tort czekoladowy na piwie z kremem maślanym i…
Giant Donut Cake – wielki pączek na 6….
Tort z truskawkami i bitą śmietaną
Number Cake na 5. urodziny bloga!
Tort bezowy z owocami lata
Schwarzwälder Kirschtorte – Tort Szwarcwaldzki
Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…
Śniadania
Wszystko
Jajka
Owsianki
Pasty i dodatki do pieczywa
Placuszki i naleśniki
Smoothie
Tosty, wrapy i kanapki
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Placuszki dyniowe z przyprawami korzennymi
Jogurt z prażonym słonecznikiem i miodem
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Pancakes z borówkami
Gofry tymiankowe z pieczonym burakiem i kozim serem
Hummus paprykowy
Kanapki z wędzonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Frittata z jarmużem i serem feta, czyli jak…
Gofry gryczane z boczkiem, jajkiem sadzonym i syropem…
Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…
Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…
Frittata z botwiną i kozim serem feta
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Gryczanka z sokiem z buraka, grejpfrutem i granatem
Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan
Jaglanka z egzotycznymi owocami
Owsianka z karmelizowanym rabarbarem
Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi
Gryczanka – owsianka z białej kaszy gryczanej z…
Hummus paprykowy
Pasta z pieczonego czosnku
Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem
Pasta z buraków i słonecznika
Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim
Izraelski hummus
Labneh marynowany w oliwie
Labneh – ser z jogurtu
Placuszki dyniowe z przyprawami korzennymi
Pancakes z borówkami
Gofry gryczane z boczkiem, jajkiem sadzonym i syropem…
Gofry z mąki gryczanej
Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…
Białkowe placuszki bananowe bez cukru
Zielone naleśniki ze szpinakiem
Koktajl z buraka i malin
Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą
Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem
Mango lassi
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Gofry tymiankowe z pieczonym burakiem i kozim serem
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Kanapki z wędzonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym
Grzanki z ricottą, figami i miodem
Grzanki z serem camembert i ananasem
Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…
Sabih – izraelski street-food
Dania główne
Wszystko
Dania mięsne
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Dania z kaszy i ryżu
Dania z warzyw
Domowy fast-food
Mączne
Makarony
Ryby i owoce morza
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem
Pasta alla Norma – makaron z bakłażanem i…
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Chińskie naleśniki z kaczką, ogórkiem i sosem hoisin
Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa
Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur
Francesinha
Ravioli Vecchia Modena
Tagliatelle al ragù alla bolognese
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Chińskie naleśniki z kaczką, ogórkiem i sosem hoisin
Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur
Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…
Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem
Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim
Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki
Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…
Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku
Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z…
Cepeliny z mięsem
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…
Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym
Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa
Francesinha
Ravioli Vecchia Modena
Tagliatelle al ragù alla bolognese
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków
Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…
Gulasz wołowy z dynią na ciemnym piwie
Risotto z czarnym czosnkiem
Stir-fry z kapustą pak choi, boczniakami i sosem…
Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi
Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca
Spaghetti z warzywnymi klopsikami
Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado
Pieczony kalafior z parmezanem i polentą
Risotto z groszkiem cukrowym
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Szparagi w sosie teriyaki
Szparagi z burratą i migdałami
Pieczone bataty ze szparagami i ciecierzycą
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Korzeń lotosu w sosie kung pao po syczuańsku
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Smażony ser Kaszkawał z sosem tatarskim i pieczonymi…
Francesinha
Falafel burger z mango
Sabih – izraelski street-food
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…
Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…
Pierogi z pieczoną marchwią i masłem orzechowym
Burek z serem feta i botwiną
Pierogi ruskie
Kulebiak z kapustą kiszoną, grzybami i wędzonymi śliwkami
Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem
Ravioli Vecchia Modena
Cappellacci di zucca
Pizza bianca z botwinką, kozim serem feta i…
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem
Pasta alla Norma – makaron z bakłażanem i…
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Japchae – koreański stir-fry z warzywami i makaronem…
Tagliatelle z czarnym czosnkiem i parmezanem
Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa
Makaron z jagodami
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku
Tacos z krewetkami w tempurze
Arroz con verduras y atún a la parrilla,…
Tatar z tuńczyka na musie z awokado
Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…
Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami
Inne przepisy
Wszystko
Napoje
Pieczywo
Przekąski
Przystawki
Sałatki
Sosy i przetwory
Zupy
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Kompot z suszu
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Feta pieczona z miodem, sezamem i figami
Kompot z suszu
Brzoskwiniowa herbata mrożona
Grzaniec z wina śliwkowego
Sok wzmacniający odporność z imbirem
Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki
Koktajl z buraka i malin
Kakałko z piankowymi bałwankami
Cytrusowy koktajl na noworocznego kaca
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Chlebki pita na zaczynie poolish
Chlebki naan z masłem czosnkowym
Foccacia z winogronami i rozmarynem
Brioszka – francuska bułka maślana
Chleb buraczany z mąki krupczatki ze słonecznikiem
Chałka z zieloną herbatą matcha
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Burek z serem feta i botwiną
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Parmezanowe koszyczki z musem tuńczykowym i pistacjami
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Grzanki z serem camembert i ananasem
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Feta pieczona z miodem, sezamem i figami
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Korzeń lotosu w sosie kung pao po syczuańsku
Fasola pieczona z jabłkami, żurawiną i wędzonymi śliwkami
Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem
Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką
Izraelski hummus
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Sałatka grecka
Sałatka makaronowa z cappelletti i szparagami
Szparagi z burratą i migdałami
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…
Sałatka z buraków, batatów, jarmużu i migdałów z…
Sałatka z grillowanym kurczakiem, morelami, malinami i serem…
Sos tzatziki
Lemon curd – angielski krem cytrynowy
Sos tatarski
Aioli z czarnym czosnkiem
Sezamowy sos tahini
Za’atar
Orange curd
Labneh – ser z jogurtu
Zupa krem z kukurydzy
Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu
Ramen z czarnym czosnkiem, grzybami shiitake, smażonym tofu,…
Jabłczanka – zupa z jabłek
Wegański żurek z białą kiełbasą z tempehu
Zupa krem z ziemniaków z wędzoną makrelą, zielonym…
Gazpacho z arbuzem
Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych
Przewodniki
Wszystko
Berlin
Bolonia
Lizbona
Madryt
Neapol
Polska
Porto
Targi świata
Tel Aviv
Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Porto i…
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Z wizytą w Acetaia Villa San Donnino, czyli…
Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
Berlin na Weekend – Gdzie jeść i pić?
Z wizytą w Acetaia Villa San Donnino, czyli…
Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Lizbonie
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…
Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie
Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…
LX Factory – postindustrialna Lizbona
Petiscos – portugalskie przekąski
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie
Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Gdzie zjeść najlepszą pizzę w Neapolu?
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Opolski Bifyj, czyli jak smakuje Opolszczyzna?
Co trzeba zobaczyć? Alternatywny przewodnik po Porto i…
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie
Targi świata: Mercado da Ribeira i Time Out…
Targi świata: Mercado de San Antón w Madrycie
Targi świata: Mercado de San Miguel w Madrycie
Targi świata: Marché Billancourt pod Paryżem
Targi świata: Mercat Central w Walencji
Targi Świata: Shuk Ha’Carmel w Tel Avivie
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
10 rzeczy, które każdy foodie musi zrobić w…
Wokół stołu
Wszystko
Dzieje się we Wrocławiu
Fotografia
Podsumowania
Recenzje
Restauracje
Restaurant Week
Spotkania blogerów
Warsztaty
Zdrowe odżywianie i diety
Frittata z jarmużem i serem feta, czyli jak…
Wyciskarka wolnoobrotowa Midea – recenzja
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
To już 5 lat!
Restaurant Week: Destynacja Woławina
Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…
#PodłączSię
OKO na Wrocław
Wrocławscy Ulicożercy – Relacja z Festiwalu Food Trucków…
Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy
Kulinarna rozgrzewka przed zimą: kulisy sesji zdjęciowej Codzisw.menu…
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…
Kadry z ogrodu – lipiec
To już 5 lat!
Frittata z jarmużem i serem feta, czyli jak…
Wyciskarka wolnoobrotowa Midea – recenzja
Recenzja robota kulinarnego Goclever Kitchen Mate
I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni!
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
Gdzie zjeść? Najlepsze restauracje, kawiarnie i lodziarnie w…
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji, barów i kawiarni…
Restaurant Week: Destynacja Woławina
Oniryczna opowieść Marcina Jasiury o sushi w Sakana…
Gdzie na kawę i ciasto? Przegląd najlepszych kawiarni…
Restaurante Ponto Final – najbardziej klimatyczna restauracja w…
Gdzie zjeść? Przegląd najlepszych restauracji w Lizbonie
Restaurant Week: Destynacja Woławina
Chodźmy do Restauracji Steak N’ Roll na Restaurant…
Chodźmy do Restauracji Malarska 25 na Restaurant Week!…
Restaurant Week w Cherry Lounge & Restaurant: jak…
Restaurant Week w Novocaina: emocje na talerzach
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to…
Restaurant Week w Pappatore: W tym szaleństwie jest…
Restaurant Week w Vivian: lekko, pysznie i z…
Międzynarodowy Dzień Jajka: Śniadanie z Kotliną Natury i…
Klub Kolacyjny Barilla
Z Codzisw.menu po boskiej stronie Wisły – Sesja…
Nasz pierwszy wspólny piknik z CODZISW.MENU
Mój pierwszy raz z See Bloggers
Fudskłer w Akcji: Gęsina na Świętego Marcina w…
Fudskłer w Akcji: fotorelacja z pokazu gotowania: UMAMI,…
Warsztaty Kulinarne: Norweski Dorsz Zimowy Skrei
Mój pierwszy raz z See Bloggers
Cheat Meal
O mnie
Współpraca
Publikacje
Portfolio
Kontakt
o jedzeniu do kwadratu
Diety
Wszystko
Bez cukru
Bez glutenu
Bez nabiału
Paleo
Wegańska
Wegetariańska
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Ciastka francuskie z jabłkami
Domowe batoniki wieloziarniste
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Brzoskwiniowa herbata mrożona
Sorbet brzoskwiniowy z bazylią
Gryczanka z sokiem z buraka, grejpfrutem i granatem
Sernikobrownie z dynią
Sok wzmacniający odporność z imbirem
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Domowe batoniki wieloziarniste
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Jogurt z prażonym słonecznikiem i miodem
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Domowe batoniki wieloziarniste
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Pieczone bataty ze szparagami i ciecierzycą
Pasta z buraków i słonecznika
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango
Tarta z kokosowo-malinową panna cottą
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…
Sezamowy sos tahini
Domowe batoniki wieloziarniste
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Zupa krem z kukurydzy
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Ciastka francuskie z jabłkami
Kuchnie
Wszystko
Kuchnia amerykańska
Kuchnia bliskowschodnia
Kuchnia francuska
Kuchnia fusion
Kuchnia grecka i bałkańska
Kuchnia hiszpańska
Kuchnia indyjska
Kuchnia meksykańska
Kuchnia orientalna
Kuchnia polska
Kuchnia portugalska
Kuchnia skandynawska
Kuchnia śródziemnomorska
Kuchnia włoska
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Placuszki dyniowe z przyprawami korzennymi
Odwrócone ciasto ananasowe
Pancakes z borówkami
Tort czekoladowy na piwie z kremem maślanym i…
Starry night cake pops – gwiezdne ciasteczkowe lizaki
Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i…
Old-fashioned doughnuts – amerykańskie pączki na maślance
Gofry gryczane z boczkiem, jajkiem sadzonym i syropem…
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Burek z serem feta i botwiną
Hummus paprykowy
Chlebki pita na zaczynie poolish
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Pieczone warzywa korzeniowe z orzechami, granatem i pietruszką
Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce
Izraelskie śniadanie: smażony bakłażan z hummusem i jajkiem…
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Tort truskawkowy Fraisier z kremem bawarskim
Charlotte brzoskwiniowa
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Croissants
Aioli z czarnym czosnkiem
Magdalenki z zieloną herbatą matcha
Pierogi z pieczoną marchwią i masłem orzechowym
Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem
Sernikowe entremets z mango i marakują
Kokosowa panna cotta z zieloną herbatą matcha i…
Falafel burger z mango
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Tatar z tuńczyka na musie z awokado
Frittata ze szparagami i sosem chimichurri
Bougatsa
Feta pieczona z miodem, sezamem i figami
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Sos tzatziki
Sałatka grecka
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Burek z serem feta i botwiną
Chlebki pita na zaczynie poolish
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Aioli z czarnym czosnkiem
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Arroz doce – ryż na mleku
Arroz con verduras y atún a la parrilla,…
Churros
Gazpacho z arbuzem
Ajoblanco – andaluzyjski chłodnik z migdałów i czosnku
Chlebki naan z masłem czosnkowym
Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca
Gulab jamun – indyjskie pączki w syropie
Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki
Mango lassi
Curry z kurczaka i mango w mleku kokosowym
Zupa krem z kukurydzy
Huevos rancheros, czyli jajka po meksykańsku
Tacos z krewetkami w tempurze
Ekspresowe tacos z kurczakiem
Chili con carne, podawane z guacamole
Papryki faszerowane chili con carne
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Szparagi w sosie teriyaki
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Miso ramen z boczniakami i wędzonym tofu
Korzeń lotosu w sosie kung pao po syczuańsku
Japchae – koreański stir-fry z warzywami i makaronem…
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka francuskie z jabłkami
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Jogurtowy placek ze śliwkami i kruszonką
Smażone papryczki pimientos de Padrón
Bolas de Berlim – portugalskie pączki
Francesinha
Bolo Rei – portugalskie królewskie ciasto bożonarodzeniowe
Arroz doce – ryż na mleku
Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki
Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…
Queijo Fresco com Mel e Amêndoas – ser…
Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe
Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…
Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku
Kurczak pieczony z ziemniakami Hasselback
Glögg – skandynawski grzaniec na czerwonym winie z…
Blåbärsbullar, czyli szwedzkie drożdżówki z jagodami
Lussebullar – szafranowe bułeczki Świętej Łucji
Bougatsa
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Burek z serem feta i botwiną
Chlebki pita na zaczynie poolish
Sabih – izraelski street-food
Izraelski hummus
Szakszuka z papryką i kolendrą
Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Tiramisu
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem
Pasta alla Norma – makaron z bakłażanem i…
Risotto z czarnym czosnkiem
Frittata z jarmużem i serem feta, czyli jak…
Okazje
Wszystko
Boże Narodzenie
Halloween
Na grilla
Na imprezę
Sylwester i Karnawał
Tłusty Czwartek
Walentynki
Wielkanoc
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Sos tzatziki
Kompot z suszu
Piernik z powidłami śliwkowymi
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Drożdżowa gwiazda z makiem
Panforte di Siena
Tarta makowa
Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem
Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi
Pumpkin pie – tarta dyniowa
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Sos tzatziki
Sałatka grecka
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Szparagi w sosie teriyaki
Sałatka makaronowa z cappelletti i szparagami
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…
Satay z tempehu z sosem orzechowym
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Parmezanowe koszyczki z musem tuńczykowym i pistacjami
Pasta z buraków i słonecznika
Grzanki z serem camembert i ananasem
Izraelski hummus
Arancini z szafranem i rozmarynem
Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Parmezanowe koszyczki z musem tuńczykowym i pistacjami
Arancini z szafranem i rozmarynem
Koreczki z melonem, prosciutto, serem i oliwkami
Ślimaczki z ciasta francuskiego z pomidorami i serem
Mini frittaty z wędzonym łososiem, serkiem śmietankowym i…
Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania
Old-fashioned doughnuts – amerykańskie pączki na maślance
Pączki kokosowe Rafaello
Bolas de Berlim – portugalskie pączki
Pączki crème brûlée
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Ptysie z kremem malinowym
Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…
Pączki na piwie z karmelizowanym bekonem
Babeczki walentynkowe z kremem malinowym
Praliny z różowej czekolady Ruby z masłem orzechowym,…
Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…
Love Cake – ciasto miłości ze Sri Lanki
Walentynkowy sernik na zimno z malinami
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową
Śniadanie Walentynkowe: Bezglutenowe pancakes dla Niej i dla…
Walentynkowa panna cotta z malinami
Puszysty sernik na białkach
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Sos tatarski
Babka maślana z lukrem i kruszonką
Tsoureki – wielkanocny wieniec drożdżowy z jajkami przepiórczymi
Jajka faszerowane awokado
Babka z mango i lukrem limonkowym
Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd
Słodkie
Wszystko
Babeczki i muffinki
Bez pieczenia
Bezowe
Ciasta ucierane
Ciasteczka
Ciasto drożdżowe
Ciasto francuskie, półfrancuskie i filo
Ciasto kruche
Ciasto parzone
Desery
Lody
Serniki
Tarty
Torty
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Piernik z powidłami śliwkowymi
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Tiramisu
Babeczki jogurtowe z borówkami
Mini serniczki z lemon curd
Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i…
Babeczki walentynkowe z kremem malinowym
Magdalenki z zieloną herbatą matcha
Dyniowe mini serniczki z solonym karmelem
Halloweenowe babeczki z gałkami ocznymi
Queijadas de Leite – portugalskie mleczne babeczki
Tiramisu
Charlotte brzoskwiniowa
Pianka jogurtowa z marakują
Galaretkowiec z herbatnikami i morelami
Tarta z kokosowo-malinową panna cottą
Truskawkowe ptasie mleczko
Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem
Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…
Tort bezowy z kremem cytrynowym i pistacjami
Tort bezowy tiramisu
Tropikalna pavlova z egzotycznymi owocami i kremem kokosowym
Tort bezowy z owocami lata
Mini serniczki limonkowe z bezą włoską
Mini bezy z bitą śmietaną i borówkami
Tarta z agrestem i bezą włoską
Bezowa korona z kremem pomarańczowym i pistacjami //…
Nutella Cake – ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi
Piernik z powidłami śliwkowymi
Jogurtowy placek ze śliwkami i kruszonką
Odwrócone ciasto ananasowe
Babka maślana z lukrem i kruszonką
Magdalenki z zieloną herbatą matcha
Ciasto pietruszkowe z kardamonem i pistacjami
Sernikobrownie z dynią
Ciastka owsiane z żurawiną
Domowe batoniki wieloziarniste
Bezglutenowe pierniczki z mąki gryczanej
Linzer Augen – świąteczne ciasteczka z Linzu
Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd
Sfogliatelle frolle – neapolitańskie kruche ciastka z semoliną…
Kruche ciasteczka serduszka z galaretką malinową
Pepparkakor z mąki kasztanowej – szwedzkie imbirowe pierniczki…
Drożdżówki z serem i brzoskwiniami
Babka maślana z lukrem i kruszonką
Pączki kokosowe Rafaello
Drożdżowa gwiazda z makiem
Dyniowe ślimaczki z cynamonem
Rogaliki drożdżowe z białym makiem
Kardemummabullar – szwedzkie bułeczki kardamonowe
Bolas de Berlim – portugalskie pączki
Ciastka francuskie z jabłkami
Ciasto francuskie
Bougatsa
Croissants
Galette des rois – francuska tarta migdałowa na…
Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…
Rogale Marcińskie z białym makiem
Cronut – słodki romans donuta z croissantem
Puszysty sernik na białkach
Tartaletki z jabłkami
Najprostsza szarlotka na półkruchym cieście
Tarta makowa
Tarta z panna cottą i truskawkami
Wielkanocne kruche ciasteczka z orange curd
Number Cake na 5. urodziny bloga!
Ciasto walentynkowe z kremem z białej czekolady, bezami…
Ptysie z kremem malinowym
Number Cake na 5. urodziny bloga!
Ptysie z prażonym jabłkiem, kremem karmelowym i kruszonką…
Mini ptysie z kruszonką i kremem waniliowym
Churros
Eklery z budyniowym kremem
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
Tiramisu
Jogurt z prażonym słonecznikiem i miodem
Pudding z kaszy kukurydzianej z sosem jeżynowym
Starry night cake pops – gwiezdne ciasteczkowe lizaki
Trufle z czarnym czosnkiem i solą morską
Piernikowa panna cotta z solonym karmelem
Sałatka owocowa serwowana w arbuzie
Pianka jogurtowa z marakują
Sorbet brzoskwiniowy z bazylią
Lizaki lodowe z ogórka i melona
Fit lody bananowe z masłem orzechowym (bez cukru,…
Lodowe lizaki piña colada z marakują
Sorbet truskawkowy
Sernik z orzechami włoskimi w karmelu na kruchym…
Sernik z białą czekoladą i pistacjami
Sernik na zimno z białą czekoladą i borówkami
Sernik z rabarbarem
Mini serniczki z lemon curd
Puszysty sernik na białkach
Mini serniczki z masłem orzechowym, solonym karmelem i…
Sernik kasztanowy z solonym karmelem
Tartaletki z jabłkami
Tarta makowa
Tarta sernikowa z lemon curd
Tarta z kokosowo-malinową panna cottą
Tarta z panna cottą i truskawkami
Tarta z budyniem i rabarbarem
Pumpkin pie – tarta dyniowa
Pastéis de Nata – portugalskie babeczki budyniowe z…
Tort truskawkowy Fraisier z kremem bawarskim
Tort czekoladowy na piwie z kremem maślanym i…
Giant Donut Cake – wielki pączek na 6….
Tort z truskawkami i bitą śmietaną
Number Cake na 5. urodziny bloga!
Tort bezowy z owocami lata
Schwarzwälder Kirschtorte – Tort Szwarcwaldzki
Tort naleśnikowy z kremem z masła orzechowego i…
Śniadania
Wszystko
Jajka
Owsianki
Pasty i dodatki do pieczywa
Placuszki i naleśniki
Smoothie
Tosty, wrapy i kanapki
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Placuszki dyniowe z przyprawami korzennymi
Jogurt z prażonym słonecznikiem i miodem
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Pancakes z borówkami
Gofry tymiankowe z pieczonym burakiem i kozim serem
Hummus paprykowy
Kanapki z wędzonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym
Falafel Scotch eggs – wegetariańskie jajka po szkocku…
Frittata z jarmużem i serem feta, czyli jak…
Gofry gryczane z boczkiem, jajkiem sadzonym i syropem…
Tosty z hummusem, awokado i jajkiem w koszulce
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…
Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…
Frittata z botwiną i kozim serem feta
Dyniowa owsianka z masłem orzechowym
Granola z masłem orzechowym, chipsami bananowymi, kokosem i…
Gryczanka z sokiem z buraka, grejpfrutem i granatem
Owsianka z karmelizowanymi bananami i orzechami pekan
Jaglanka z egzotycznymi owocami
Owsianka z karmelizowanym rabarbarem
Owisanka orkiszowa na mleku kokosowym z kiwi
Gryczanka – owsianka z białej kaszy gryczanej z…
Hummus paprykowy
Pasta z pieczonego czosnku
Pasztet z selera z żurawiną i rozmarynem
Pasta z buraków i słonecznika
Twarożek z czosnkiem niedźwiedzim
Izraelski hummus
Labneh marynowany w oliwie
Labneh – ser z jogurtu
Placuszki dyniowe z przyprawami korzennymi
Pancakes z borówkami
Gofry gryczane z boczkiem, jajkiem sadzonym i syropem…
Gofry z mąki gryczanej
Kokosowe pancakes z musem malinowym i mango
Gofry z mąki kokosowej ze szparagami i jajkiem…
Białkowe placuszki bananowe bez cukru
Zielone naleśniki ze szpinakiem
Koktajl z buraka i malin
Smoothie bowl z guaraną, granatem i karambolą
Green smoothie bowl z młodym jęczmieniem
Mango lassi
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Gofry tymiankowe z pieczonym burakiem i kozim serem
Tapenada z czarnym czosnkiem na grzankach z jamón…
Kanapki z wędzonym łososiem, jajkiem i sosem miodowo-musztardowym
Grzanki z ricottą, figami i miodem
Grzanki z serem camembert i ananasem
Tosty francuskie z chałki z twarożkiem i karmelizowanym…
Sabih – izraelski street-food
Dania główne
Wszystko
Dania mięsne
Drób
Wieprzowina
Wołowina
Dania z kaszy i ryżu
Dania z warzyw
Domowy fast-food
Mączne
Makarony
Ryby i owoce morza
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem
Pasta alla Norma – makaron z bakłażanem i…
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Chińskie naleśniki z kaczką, ogórkiem i sosem hoisin
Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa
Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur
Francesinha
Ravioli Vecchia Modena
Tagliatelle al ragù alla bolognese
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Chińskie naleśniki z kaczką, ogórkiem i sosem hoisin
Kaczka z purée z kalafiora i kaszą bulgur
Skrzydełka pieczone w miodzie z pomarańczami, czosnkiem, imbirem…
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem…
Udka z kurczaka z cytryną i rozmarynem
Low-carb spaghetti z marchewki z sosem bolońskim
Pierogi gyoza z pieczoną kaczką i sosem z…
Polędwiczki wieprzowe z purée z marchwi i gruszki
Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie z burakiem,…
Æbleflæsk – jabłka z bekonem po duńsku
Polędwiczki w sosie śliwkowym podawane na purée z…
Cepeliny z mięsem
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną, coleslawem, sosem BBQ…
Polędwiczki wieprzowe z sosem rabarbarowym
Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa
Francesinha
Ravioli Vecchia Modena
Tagliatelle al ragù alla bolognese
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Burger party: cheeseburgery i chipsy z fioletowych ziemniaków
Makaron ryżowy ze szparagami i wołowiną marynowaną w…
Gulasz wołowy z dynią na ciemnym piwie
Risotto z czarnym czosnkiem
Stir-fry z kapustą pak choi, boczniakami i sosem…
Kaszotto z burakami, serem halloumi i orzechami laskowymi
Curry z dynią, ciecierzycą, szpinakiem i orzechami nerkowca
Spaghetti z warzywnymi klopsikami
Pęczotto z pomidorami, czerwoną fasolą, krewetkami i awokado
Pieczony kalafior z parmezanem i polentą
Risotto z groszkiem cukrowym
Nuggetsy z kalafiora z sosem śliwkowym
Fesenjan z bakłażana w sosie z orzechów włoskich…
Bułgarskie krokiety z ciasta filo z warzywami i…
Szparagi w sosie teriyaki
Szparagi z burratą i migdałami
Pieczone bataty ze szparagami i ciecierzycą
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Korzeń lotosu w sosie kung pao po syczuańsku
Gyros z kurczaka z tzatzikami w chlebku pita
Smażony ser Kaszkawał z sosem tatarskim i pieczonymi…
Francesinha
Falafel burger z mango
Sabih – izraelski street-food
Pączkoburger z bekonem, gołką i chutneyem z mango
Burgery z grillowanym serem halloumi, ananasem i sosem…
Burgery z ciecierzycy z serem halloumi i relishem…
Pierogi z pieczoną marchwią i masłem orzechowym
Burek z serem feta i botwiną
Pierogi ruskie
Kulebiak z kapustą kiszoną, grzybami i wędzonymi śliwkami
Pizza z powidłami śliwkowymi i kozim serem
Ravioli Vecchia Modena
Cappellacci di zucca
Pizza bianca z botwinką, kozim serem feta i…
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Spaghetti z oliwą, czosnkiem, bazylią i parmezanem
Pasta alla Norma – makaron z bakłażanem i…
Tajska sałatka z makaronem ryżowym, boczniakami i kolendrą
Japchae – koreański stir-fry z warzywami i makaronem…
Tagliatelle z czarnym czosnkiem i parmezanem
Pasta al forno – włoska zapiekanka makaronowa
Makaron z jagodami
Makaron z krewetkami i orzechami nerkowca w słodko-ostrym…
Grillowany łosoś w sosie teriyaki
Polvo à lagareiro – pieczona ośmiornica po portugalsku
Tacos z krewetkami w tempurze
Arroz con verduras y atún a la parrilla,…
Tatar z tuńczyka na musie z awokado
Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej z…
Muffiny jajeczne z wędzonym pstrągiem i pomidorami
Inne przepisy
Wszystko
Napoje
Pieczywo
Przekąski
Przystawki
Sałatki
Sosy i przetwory
Zupy
Kanapki z focaccii z szynką parmeńską, ricottą, rukolą…
Kompot z suszu
Pieczone pierogi z pieczarkami i czarnuszką
Dubu jorim – tofu po koreańsku
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem
Feta pieczona z miodem, sezamem i figami
Kompot z suszu
Brzoskwiniowa herbata mrożona
Grzaniec z wina śliwkowego
Sok wzmacniający odporność z imbirem
Zielony sok z jarmużu, selera, jabłka i gruszki
Koktajl z buraka i malin
Kakałko z piankowymi bałwankami
Cytrusowy koktajl na noworocznego kaca
Chleb czystoziarnisty (chleb zmieniający życie)
Focaccia na zaczynie poolish z rozmarynem