
SKŁADNIKI
- miks ulubionych sałat
- około 10 moreli
- solidna garść malin
- garść płatków migdałów
- 1 kozi ser w roladzie
- 2 piersi z kurczaka
- 2-3 gałązki świeżego rozmarynu
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek lub inny dobry olej
- ocet balsamiczny
PRZYGOTOWANIE
- Piersi z kurczaka umyj, oczyść i osusz. Następnie solidnie popieprz, posól i zamarynuj w oliwie z oliwek z drobno posiekanym rozmarynem. Odstaw na najlepiej na około godzinę, a następnie grilluj po około 5 minut z każdej strony na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Odstaw do przestudzenia, a następnie pokrój w paski.
- Morele przekrój na połówki, pozbaw pestek, natrzyj oliwą z oliwek oraz posiekanym rozmarynem. Owoce grilluj wewnętrzną stroną do dołu przez około 2 minuty.
- Na talerzach lub w misce umieść porwane sałaty, ułóż pokrojony w plastry kozi ser, grillowane morele oraz kawałki kurczaka. Całość posyp migdałami podprażonymi na suchej patelni oraz malinami. Gotową sałatkę polej dodatkowo oliwą i skrop octem balsamicznym. Podawaj od razu.
2 komentarze
Kurczak w takim owocowym wydaniu musi naprawdę ciekawie smakować 🙂
Jest naprawdę pyszny. Kurczak zdecydowanie lubi się z owocami 😉